Plan Hoenderik staat op dit perceel tussen de Kromme Rijn en de Camminghalaan gepland.
Plan Hoenderik staat op dit perceel tussen de Kromme Rijn en de Camminghalaan gepland. Agnes Corbeij

Ontwikkelaar Hoenderik wil meer woningen

10 oktober 2020 om 14:00 Overig

BUNNIK Eerder verlaagde ontwikkelaar Walburgh Schmidt het aantal woningen in plan Hoenderik van 60 naar 48 woningen. Gisteravond, tijdens een Open Huis met veel verhitte discussies, noemde hij tussen neus en lippen door het aantal 65 woningen. Volgens de kaders die door de raad werden vastgesteld worden 44 tot 50 woningen genoemd.  

door Agnes Corbeij

De discussie ging over het vaststellen van geactualiseerde kaders van het college waar dit bouwplan aan zou moeten voldoen. Die kaders zijn uitzonderlijk strak, er zit weinig ruimte in voor de ontwikkelaar. Hij gaf dan ook aan dat zijn bestaande plan er niet geheel aan zou kunnen voldoen. 

Walburgh Schmidt: ,,Het verplichte pakket van 30 procent sociale huur en 40 procent middenhuur drukt zwaar op het project. Daarom is de beperking tot 50 woningen niet haalbaar.” Ook het archeologisch onderzoek dat vereist wordt in de kaders, is een punt van zorg. ,,Het grootste gedeelte van het perceel zal worden omgevormd tot natuur. Die grond wordt dus niet geroerd. Daarom lijkt archeologisch onderzoek ons hier overdreven.” 

De ontwikkelaar beëindigde zijn betoog met de opmerkingen dat als dit plan niet doorgaat, er geen ruimte zal zijn voor natuurontwikkeling, sociale huurwoningen en andere woningen. ,,En de schuur zal blijven staan.”

Walburgh Schmidt was een van de tien insprekers tijdens het Open Huis over dit onderwerp. De raad ging over die input in discussie en besloot het onderwerp als debatpunt op de agenda van 29 oktober te zetten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie