Appartementen aan de Rozelaar, gezien vanaf de Zeisterweg
Appartementen aan de Rozelaar, gezien vanaf de Zeisterweg LekstedeWonen

Meepraten over bouwplannen Rozelaar kan tijdens het Open Huis op 17 september

4 september 2020 om 09:00 Nieuwbouw

ODIJK De plannen voor 12 sociale huurwoningen op de voormalige geitenwei van de kinderboerderij wordt op 17 september besproken in het Open Huis van de gemeenteraad van Bunnik. Tijdens dit Open Huis hebben belanghebbenden de mogelijkheid om in te spreken. De gemeenteraad neemt waarschijnlijk een beslissing tijdens de raadsvergadering van donderdag 8 oktober 2020. 

De afgelopen twee jaar hebben de gemeente Bunnik en LEKSTEDEwonen samen plannen ontwikkeld voor het bouwen van 12 sociale huurappartementen tussen de Zeisterweg, Rozelaar en Korenbloem in Odijk. Op dit perceel lag voorheen de geitenwei van de kinderboerderij ‘Dier en Wij’. Deze is eind 2019 verplaatst naar het grasveld aan de overkant van het Pad door Dalenoord. 

Aan de gemeenteraad van Bunnik wordt nu gevraagd om in te stemmen met het nieuwbouwplan en de omgevingsvergunning ter inzage te leggen. Het plan waar de gemeenteraad naar gaat kijken, bestaat uit een appartementengebouw van drie bouwlagen. Op iedere verdieping komen vier appartementen variërend van 49m² tot 64m². De afgelopen twee jaar heeft LEKSTEDEwonen meerdere informatieavonden georganiseerd. Aan de hand van de inbreng van omwonenden en geïnteresseerden is het plan op enkele punten aangepast. Zo is het aantal parkeerplaatsen verhoogd van 12 naar 15 en is het gebouw verkleind.

SOCIALE HUUR Alle appartementen worden verhuurd in de sociale sector en zijn bedoeld voor één- en tweepersoonshuishoudens. Er is in de gemeente Bunnik een groot tekort aan betaalbare woonruimte voor mensen met een midden- en laag inkomen. Bij toewijzing van de 12 appartementen wil LEKSTEDEwonen voorrang geven aan 65-plussers en mindervaliden (begane grond) en aan jongeren tot en met 29 jaar (2e verdieping).

Het project wordt eerst besproken tijdens het Open Huis van de gemeenteraad. Dit vindt waarschijnlijk plaats op donderdag 17 september 2020. Tijdens dit Open Huis hebben belanghebbenden de mogelijkheid om in te spreken. Zij kunnen zich hiervoor melden bij de gemeente. De gemeenteraad neemt waarschijnlijk een beslissing tijdens de Raadsvergadering van donderdag 8 oktober 2020. De definitieve data worden bekend gemaakt via de website van de gemeente (www.bunnik.nl).

Als de Gemeenteraad instemt met het project wordt de ontwerp omgevingsvergunning gedurende zes weken ter inzage gelegd. Iedereen heeft dan de kans om een zienswijze in te dienen over het project. Na afloop hiervan worden de zienswijzen beantwoord en wordt een besluit genomen over het verlenen van de definitieve omgevingsvergunning. In voorbereiding op de nieuwbouw wordt onder andere bepaald hoe het bouwverkeer gaat rijden en hoe de bouwplaats wordt ingericht. 

De bouw duurt naar verwachting maximaal één jaar. De verhuur start nadat de bouw is begonnen en dan is ook alle verhuurinformatie beschikbaar bij LEKSTEDEwonen.

Geïnteresseerden en een ambtenaar tijdens een van de informatieavonden.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie