Afbeelding
Kuun Jenniskens

Kinderburgemeester Jette ontvangt petitie tijdens Werkhovens skateparkfeestje

10 oktober 2019 om 17:29 Politiek

WERKHOVEN In een volle aula van de Delteykschool beklommen de initiatiefnemers Joep, Fleur Olivia, Aidan, Julie - en nog meer vrienden - samen met kinderburgemeester Jette Geldens het podium. De zaal was vol met kinderen en spetterende spandoeken. Het is duidelijk dat ze niet kunnen wachten tot het skatepark er is. Jette kreeg van de kinderen 139 handtekeningen overhandigd. Met de muziek aan, en op skates en skatebords, werd het een leuk feestje. 

door Kuun Jenniskens

Jette ging met deze handtekeningen en het verhaal dat erbij hoort - dus de tekeningen van het park met daarin de favoriete hindernissen - direct naar het gemeentehuis om het plan met burgemeester Ruud van Bennekom te bespreken.

De Werkhovense kinderen denken dat het skatepark 35.000 euro kost, dat is heel wat duurder dan de speeltoestellen die de gemeente meestal plaatst. De kinderen weten ook een goede plek; namelijk tussen het (tweede) voetbalveld en de parkeerplaats bij de school.

Een woordvoerder van de gemeente gaat serieus met deze ideeën aan de slag, maar zei ook dat het veel geld kost, dus daar moet nog goed naar worden gekeken.

De vlog waarmee de kinderen aandacht vroegen voor dit idee, en Jette uitnodigden om de petitie in ontvangst te nemen, is hier te vinden.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie