Werkhoven Loopt zeer geslaagd

23 september 2019 om 11:02 Activiteiten

WERKHOVEN Zaterdag vond onder ideale omstandigheden de 6e editie van het evenement Werkhoven Loopt plaats. Het weer werkte fantastisch mee waardoor het niet alleen voor de meer dan 350 deelnemers aangenaam was, maar ook voor publiek en de diverse kinderactiviteiten. Publiek had zich massaal langs de route opgesteld om de deelnemers aan te moedigen. Zo trof men op de Beverweertseweg een opa en oma aan, zittend voor hun huis, met een geluidsinstallatie waar keiharde opzwepende muziek uit kwam. Op de Prins Mauritslaan waren jonge gezinnen samen gekomen om de deelnemers met geklap en gejuich aan te moedigen en in voorkomende gevallen een heuse wave. Opvallend was ook het goede humeur van de vele verkeersregelaars die naast het in goede banen leiden van het verkeer ook nog kans zagen om de lopers met geklap een hart onder de riem te steken. Al met al zorgde dit alles voor een fijne gezellige sfeer wat Werkhoven Loopt tot een leuk, geslaagd gebeuren heeft gemaakt. Op bijgaande video kunt u het een an ander zelf in ogenschouw nemen.

Richard Thoolen

Werkhoven Loop begon om 17.00 uur met een Kidsrun van 1 kilometer. Na een warming-up op de klanken van "Kleine wasjes, grote wasjes, doe ze in je wasmasjien..." traden 80 kinderen, veelal vergezeld van een ouder, aan bij de start. De start werd verricht door de kersverse kinderburgemeester van Bunnik, Jette Geldens. Jette was twee dagen eerder officieel geïnstalleerd en met Werkhoven Loopt beleefde zij haar eerste optreden als kinderburgemeester. Zij deed het met verve en liet de race van start gaan met een knal uit het startpistool. De Kidsrun van 1 kilometer trok voornamelijk lokale deelnemers, al waren er ook lopers uit Ouderkerk aan de Amstel, Maarsen en Den Haag te vinden. Het was door alle kinderen knap gedaan om de race uit te lopen, en zij mochten allen een medaille in ontvangst nemen. Bijzonder spannend was het bij de jongens. Olivier Leeuw uit Werkhoven wist als eerste te finishen. op de hielen gezeten door Thijmen Berckmans uit Odijk die tweede werd en Tijmen Jong uit Werkhoven die derde werd met een neuslengte verschil. Bij de meisjes eindigde Quinn Lammers uit Odijk op de 1e plaats, en wist Julièn Tom uit Houten de 3e plaats te bemachtigen.

Om 17.15 ging de Kidsrun van 2 kilometer van start door toedoen van onze kinderburgemeester Jette. Hier deden bijna 50 kinderen aan mee. Bij de meisjes toonde Ella Haaksma uit Werkhoven haar grote klasse door met ruime voorsprong als 1e te eindigen. Femke Jongebreur uit Werkhoven en Tess Galama uit Bunnik streden om de 2e en 3e plaats, wat met een ferme eindsprint door Femke in haar voordeel beslecht werd. Bij de jongens bleek Arend Wijnalda uit Bunnik wederom ongenaakbaar en finishte als eerste met een ruime voorsprong. Al vanaf de start ging Arend er als een raket vandoor en gaf iedereen het nakijken. Tweede plaats was er voor Sven Galama uit Bunnik en een derde voor Huib Petersen uit Odijk.

Om 18.00 gingen de Recreatie Run van 5 kilometer en de Recreatie Run van 10 kilometer tegelijk van start. Burgemeester Ruud van Bennekom was speciaal gekomen om de start te verrichten. Na een aantal maal, met veel lawaai en rook, het startpistool ter test afgevuurd te hebben weigerde deze daadwerkelijk af te gaan bij de start. Omdat er ook vanaf 10 afgeteld was besloten de lopers dan maar om zonder startschot te vertrekken. Zoals ieder jaar kent de 5 kilometer loop de meeste deelnemers, dit jaar maar liefst 115 individuele en 38 teamlopers. Deze afstand trekt veel sterke lopers van buiten de regio. In dit sterke deelnemersveld wist geen van de lokale talenten door te dringen tot de top-10. De eerste drie plaatsen bij de mannen waren voor Michiel Meulemans uit  Utrecht, Ad Sluijter uit Maarsbergen en Justin Steen uit Duiven. Ook bij de dames kwamen lokale lopers er niet aan te pas, al kwam Saskia Wijnalde-te Velde uit Bunnik er met een 5e plaats wel dichtbij. De top 3 bestond uit: Anne Geytenbeek uit Utrecht, Marieke Walma uit Utrecht en Ruchama Brunsveld uit Houten.

Bij de teams bleek U-Track Running Team 1 uit Utrecht overall het beste te zijn, met een stevige concurrentie van de nummer twee, Loop Groep Bunnik 1.

Bij de 10 kilometer loop bleek Tanja Nijboer uit Zeist de snelste vrouw, gevolgd door Corine Visser uit  Houten en Marijke Kroon uit Vinkeveen. Eervolle vermelding is er voor Linda Beijk uit Odijk die met een beenlengte verschil 4e wist te worden. Bij de mannen toonde Mischa Stolker uit Utrecht grote overmacht door met een minuut voorsprong op de nummer 2, Vincent Beijk te finishen. Vincent was wel weer 3 minuten sneller dan de nummer 3, Eric Christiaan uit  Houten.


 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie