Direct na de start van de 1 kilometer Kidsrun wordt er al heel hard gelopen. Kinderen in de leeftijd t/m 8 jaar houden ervan om zo hard mogelijk te lopen.
Direct na de start van de 1 kilometer Kidsrun wordt er al heel hard gelopen. Kinderen in de leeftijd t/m 8 jaar houden ervan om zo hard mogelijk te lopen. Nadeche

Werkhoven Loopt weer een gezellig evenement

24 september 2019 om 07:30 Evenementen

WERKHOVEN Zaterdag vond onder ideale omstandigheden de zesde editie van het evenement Werkhoven Loopt plaats. Het weer werkte fantastisch mee, waardoor het niet alleen voor de meer dan 350 deelnemers aangenaam was, maar ook voor het publiek en de vele kinderen die zich vermaakten bij diverse activiteiten. De goede organisatie en de fijne sfeer maakten Werkhoven Loopt tot een bijzonder leuk evenement.

De route liep dit jaar dwars door Werkhoven. Publiek had zich massaal langs de route opgesteld om de deelnemers aan te moedigen. Zo trof men bij voorbeeld op de Beverweertseweg een bejaard stel aan, zittend voor het huis, met een enorme geluidsinstallatie waar keiharde opzwepende muziek uit kwam. En op de Prins Mauritslaan waren jonge gezinnen samen gekomen om de deelnemers met geklap en gejuich aan te moedigen en zo nu en dan een heuse wave uit te voeren. Opvallend was ook het goede humeur van de vele verkeersregelaars, die naast het in goede banen leiden van het verkeer ook nog kans zagen om de lopers met geklap een hart onder de riem te steken. Al met al zorgde dit alles voor een fijne sfeer binnen het gehele dorp.

Werkhoven Loop begon om 17.00 uur met een Kidsrun van 1 kilometer, gevolgd door een Kidsrun van 2 kilometer. Na een warming-up op de klanken van 'Kleine wasjes, grote wasjes, doe ze in je wasmasjien...' traden 130 kinderen, veelal vergezeld van een ouder, aan bij de start. De start werd verricht door de kersverse kinderburgemeester van Bunnik, Jette Geldens. Jette was twee dagen eerder officieel geïnstalleerd en met Werkhoven Loopt beleefde zij haar eerste optreden als kinderburgemeester. Zij deed het met verve.
Vervolgens gingen om 18.00 uur de Recreatie Run van 5 kilometer en de Recreatie Run van 10 kilometer tegelijk van start. Hiervoor werd de start verricht door burgemeester Ruud van Bennekom. Zoals ieder jaar kent de 5 kilometer loop de meeste deelnemers; dit jaar maar liefst 115 individuele en 38 teamlopers. Deze afstand trekt veel sterke lopers van buiten de regio. Totaal 55 lopers gingen de uitdaging van de 10 kilometer aan.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie