De verzekeraar vraagt steeds vaker om gebruik van een tweede slot.
De verzekeraar vraagt steeds vaker om gebruik van een tweede slot. Bikes&Care
advertorial

Fietshelm wordt steeds normaler

17 mei 2022 om 20:00 Zakelijk

ODIJK/ZEIST De wereld van de fietser verandert in Nederland. De helm en spiegel zijn steeds belangrijker en ook de aanschaf van een goed tweede slot voor de elektrische fiets is een must voor de verzekeraar. Bikes & Care uit Zeist en Odijk volgt de ontwikkelingen op de voet en zorgt dat de klant het best bediend wordt.

door Agnes Corbeij

Nederland is een echt fietsland, maar er verandert veel. Sandra Ronkes, samen met haar man Eli eigenaar van Bikes & Care, volgt de ontwikkelingen op de voet: ,,Veel mensen fietsen met de elektrische fiets, wat ze voorheen met de auto deden. Dat geldt voor verschillende leeftijdsklassen.” Dat heeft wel als gevolg dat het drukker wordt op het fietspad en daar moeten we rekening mee houden met zijn allen, aldus Sandra. 

VEILIGHEID ,,Het gaat me er niet eens om dat ik graag helmen wil verkopen, maar ik wil dat mensen veilig op onze fietsen kunnen rijden. Een goede helm kan de kans op hersenschade een heel stuk verminderen, tot wel 70 procent.” Het dragen van een helm wordt steeds normaler gevonden, ze zijn ook mooier en lichter dan voorheen. 


Kinderfietshelmen zijn er in allerlei kleuren. - Bikes & Care

In Duitsland is het dragen van een fietshelm al vele jaren gebruikelijk. In Nederland zetten steeds meer ouders hun jonge kinderen een helm op in het kinderzitje en als ze net leren fietsen. Toch gebeurt dat maar tot een bepaalde leeftijd. ,,Ik merk dat vanaf groep zes de animo helemaal weg is. Dat is eigenlijk zonde.” Toch denkt Sandra dat de ontwikkeling door gaat zetten. ,,Net als in de wintersport, daar begon het ook bij de kinderen en is het nu normaal.”

HERSENSCHADE Voor goede helmen heeft Bikes and Care Abus als leverancier. ,,Hun helmen zijn goed van kwaliteit. De binnenschaal bestaat uit één stuk en de helm loopt verder door naar beneden, zodat de hersenstam beter beschermd is. Ook bestaan er binnenschalen die meebewegen. Dat vermindert allemaal de kans op hersenschade verder.” Voor kinderen zijn mooie kleuren en patronen beschikbaar. 

Voor de speed pedelec is er ook een helm met oorbeschermers, tegen het geluid van de wind. Sandra merkt dat de aanleiding voor mensen om een helm te willen vaak een ongeluk van een ander is. ,,Het is jammer dat dat ervoor nodig is. Beter voorkomen dan genezen.”


Het dragen van een helm is steeds gebruikelijker op de elektrische fiets. - Bikes&Care

SPIEGEL Wat voor ouderen ook belangrijk is, is de spiegel. ,,Daarvoor geldt dezelfde weerstand zoals tegen de helm, maar we hebben hele mooie spiegels tegenwoordig met ontspiegeld glas, waarmee je echt niet meer voor schut rijdt en niemand verblindt. En als mensen hem eenmaal hebben, willen ze niet meer zonder. Het is echt een stuk veiliger.”

TWEEDE SLOT Ook het tweede slot is een actueel onderwerp. Sandra: ,,Verzekeraars eisen steeds vaker dat fietsen boven de 3500 euro met een tweede slot vastgezet worden. Dat mag dan geen insteekslot zijn, want dat wordt te makkelijk open gebroken. Daarom hebben wij nu tweede sloten die net zo zwaar zijn als een insteekslot. Ook hierin is Abus ons favoriete merk.”

Iedereen met vragen of twijfels is welkom in de winkels aan de Zeisterweg in Odijk of het Vrijheidsplein in Zeist. www.bikesandcare.nl, Een afspraak inplannen kan via de website of door te bellen: 030-6561223.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie