Afbeelding
Foto door Tima Miroshnichenko via Pexels

GPS-tracker beschermt je elektrische fiets tegen diefstal

16 december 2021 om 07:37 Partnercontent

Het mag dan kouder worden buiten, fietsdieven trekken zich daar weinig van aan. Sterker nog: de nood neemt toe, want fietsdiefstal stijgt al jaren op rij explosief. De oplossing is GPS-protectie op de (elektrische) fiets, want dankzij de ingebouwde chip worden meer dan tachtig procent van de e-bikes teruggevonden.

Dat GPS-protectie zo effectief is, blijkt uit cijfers van fietsopsporingsdienst FRIS Nederland BV. En het is nodig, want in 2019 werd er 13.162 maal aangifte gedaan van e-bikediefstal en in 2020 steeg dit aantal met 37 procent naar 18.032 aangiftes. Het werkelijk aantal fietsdiefstallen ligt naar schattig zeven keer hoger: 113.000 gestolen fietsen. Onlangs maakte Stichting SAFE bekent dat dieven van e-bikes vooral in het oosten van het land actief zijn. De meeste fietsen verdwijnen richting het Oostblok.

GPS-protectie werkt preventief

Dieven ontmoedigen kan door meerdere goede sloten te kiezen, een GPS-tracker in te laten bouwen én je goed te laten verzekeren. E-bikespecialist Stella Fietsen haakt hier slim op in met het onlangs gelanceerde Zorgeloos Fietsen, een totaalpakket met GPS-module, diefstalverzekering en vijf jaar garantie (ook op de accu). “Door de ingebouwde tracker is de fiets altijd te traceren via een gratis app”, zegt Stella-woordvoerder Johan Makaske. “Daarnaast weten echte dieven in welke fiets zo’n chip zit, dus daar blijven ze vaak vanaf. Onze elektrische fietsen met tracker hebben een specifiek embleem dat preventief werkt.”

‘Voordelige premies’

De gemiddelde aanschafprijs van fietsen stijgt door de komst van de e-bike – die in de regel duurder is dan een analoge fiets – al jaren op rij. Deze ontwikkeling in combinatie met de toename van fietsdiefstal, laat de schadelast stijgen en zet daarmee de premies van fietsverzekeringen onder druk. Volgens Makaske is Zorgeloos Fietsen een goed voorbeeld om de premies van fietsverzekeringen niet te hoeven verhogen. “En dat stimuleert mensen hopelijk om voor een e-bike met GPS-tracker te kiezen. In onze Stella-winkel in Houten, Amersfoort of Utrecht kunnen we er alles over vertellen. Kom gerust langs voor een gratis proefrit, we zijn zes dagen per week open!”

Diefstalmelding via de app

GPS-protectie is een betaalbare anti-diefstaloplossing die op grote schaal een vuist maakt tegen de sterke stijging van het aantal fietsdiefstallen, meent Makaske. “En gaat het toch mis, kunnen klanten eenvoudig melding maken van diefstal via hun app. Binnen no-time gaat er een team bike hunters achteraan en is de kans groot dat je fiets binnen twee dagen gevonden wordt. Zo niet, mag je van de verzekeraar een ander model uitzoeken. In ieder geval zijn de cijfers van fietsen die traceerbaar zijn en worden gevonden veelbelovend. Dat maakt GPS-protectie een effectief wapen tegen fietsdiefstal.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie