Het vakkundige team van Bikes & Care Odijk en Zeist
Het vakkundige team van Bikes & Care Odijk en Zeist Bikes and Care Odijk

Familiebedrijf Bikes & Care een begrip in Odijk en omstreken

23 maart 2022 om 14:15 Zakelijk

ODIJK/ZEIST Al meer dan 130 jaar is het familiebedrijf Bikes & Care een begrip in Odijk en omstreken. Inmiddels met de vierde generatie aan het roer en een tweede vestiging in Zeist blijft de fietsenzaak garant staan voor vakmanschap en service. Voor zowel reparatie, accessoires of de aankoop van een fiets ben je van harte welkom.

Vroeger was het de Fietsotheek. Inmiddels al wat jaren Bikes & Care. Eli Ronkes en zijn vrouw Sandra runnen met veel plezier de winkel en werkplaats in Odijk en in Zeist. In Odijk koop je het bekende Nederlandse merk Gazelle. En het Zwitserse merk Stromer, de onbetwiste top van de speed pedelec markt. ,,We zijn de afgelopen jaren bewust teruggegaan in het aantal merken. 

De merken die de service en de  kwaliteit leveren waar we voor staan, zijn de partners waar wij graag mee werken”, licht Sandra toe. In Zeist staat het team klaar voor reparatie en onderhoud. Ook kan je daar je nieuwe fiets ophalen, als dat voor jou handiger is dan in Odijk.

DYNAMISCHE BRANCHE De fietswereld is een dynamische branche. Ondanks dat er veel is veranderd qua soort fietsen, zoals de opkomst van de e-bike, blijft het een ambacht. Reparatie van fietsen is handwerk wat vraagt om kennis en vakmanschap. Met het veranderen van gewoon fietsen naar elektrisch fietsen, zijn ook de reparaties veel complexer geworden. 

Zo moet je goed thuis zijn in elektronica om storingen op te sporen en op te lossen. Ook bijvoorbeeld de remsystemen zijn door de komst van snellere fietsen veranderd van mechanisch naar hydraulisch. Remmen op remolie, net als we die kennen van de auto. Er komt zoveel meer bij kijken dan een kettingspannen of een bandje plakken. Maar ook spaken draaien en wielen vlechten, het klinkt oubollig, moet je nog steeds onder de knie hebben als vakman in de werkplaats.

Sandra en Eli hebben hun team uitgebreid met twee vakmensen. ,,In onze vestiging aan het Vrijheidsplein in Zeist voeren we alleen reparaties uit en het is een pick-up point voor aangekochte fietsen.” De shop met showroom en alle accessoires, zoals fietstassen, is gevestigd in Odijk. Het team rouleert tussen de werkplaatsen.

ONDERHOUD Volgens Sandra is er steeds meer een omslag als het gaat over onderhoud van je fiets. ,,Voor je auto is het geaccepteerd dat je regelmatig een onderhoudsbeurt of APK afspreekt. Ook al fiets je kleine stukjes, je ketting en je banden slijten sowieso. Het is niet gek om je fiets dan regelmatig te laten checken. Zo heb je er veel langer plezier van.” 

Nu de verschuiving er steeds meer is dat de fiets wordt ingezet in plaats van een auto komt dat besef steeds meer. Stromer speelt daar handig op in. Je haalt de fiets van het slot met een app op je telefoon. Daarin lees je het onderhoud ook af. Zelfs op afstand. Wat ook handig is, je kunt met de werkplaats planner op de website van Bikes&Care heel eenvoudig een afspraak voor onderhoud inplannen. 

Meer weten over Bikes & Care? Check bikesandcare.nl.

door Claudia Verbree

Al meer dan 130 jaar is het familiebedrijf Bikes & Care een begrip in Odijk en omstreken. Inmiddels met de vierde generatie aan het roer en een tweede vestiging in Zeist blijft de fietsenzaak garant staan voor vakmanschap en service. Voor zowel reparatie, accessoires of de aankoop van een fiets ben je van harte welkom.

Eli en Sandra Ronkes runnen samen Bikes & Care in Odijk
Vestiging Bikes & Care Odijk aan het Vrijheidsplein in Zeist
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie