Na 40 jaar Fietsotheek neemt de 4de generatie het stokje over!

21 december 2015 om 00:00 Algemeen

Het bedrijf is in 1934 ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, maar al ver daarvoor werden er op onze locatie in Odijk fietsen met de handgemaakt, voor bakker of slager en werden rijwielen hersteld. Cor van Impelen opende rond 1900 zijn rijwielwerkplaats en zijn winkel in verkoop van naaimachines en aanverwante artikelen. Tevens een kruidenierszaak welke naast de rijwielzaak stond en door zijn vrouw bestierd. In 1934 werd de winkel overgenomen door Jan van Impelen . Buiten het herstellen van rijwielen kwam er een legio aan werkzaamheden bij. Het smeden van hoefijzers en beslaan van paarden, reparatie aan tractoren en andere agrarische voertuigen en het smeden van hekwerken, waaronder die van het Witte Kerkje te Odijk. Ook de kruidenierszaak bleef bestaan.

Toen in 1975 Wil van Impelen de winkel van haar vader overnam heeft zij het uitgebouwd tot wat het vandaag de dag nog altijd is. Een fietsenspeciaalzaak, toegespitst op reparatie en verkoop van fietsen. Nu zij 40 jaar later het stokje doorgeeft aan haar zoon en schoondochter Eli en Sandra Ronkes, is het de 4de generatie die deze fietsenzaak voortzet.

Inmiddels is het van binnen gerestyled tot een moderne zaak met een knipoog naar het verleden en is de gehele werkplaats gemoderniseerd. Een trendy assortiment aan accessoires, de bekendste merken fietsen en vakkundig personeel in winkel en werkplaats. Met de slogans: " meer dan alleen fietsen" en "de plek voor service en vakmanschap…al meer dan 120 jaar".

Daarmee is Bikes&Care klaar gemaakt voor weer 40 jaar ondernemen.

Op 11 en 12 april heropenen wij onze winkel; komt u ook even kijken?

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie