Jasper Dorresteijn begon in 2019 zijn eigen horecazaak in het Wapen van Werkhoven.
Jasper Dorresteijn begon in 2019 zijn eigen horecazaak in het Wapen van Werkhoven. Agnes Corbeij

Het Wapen van Werkhoven hunkert naar Open Huis

7 april 2021 om 14:00 Zakelijk

WERKHOVEN Zeven maanden na opening moest Jasper Dorresteijn de deuren van het Wapen van Werkhoven sluiten wegens corona. Hij is daarmee twee jaar terug gezet. Maar hij houdt de moed erin en kan niet wachten tot hij zijn dorpsgenoten weer kan ontvangen.

door Agnes Corbeij

Jasper Dorresteijn, geboren en getogen in Werkhoven, werkt al sinds zijn zestiende in de horeca. ,,Ik heb door het hele land gewerkt. Het was mijn ambitie geworden om een eigen zaak op te starten.” Toen hij hoorde dat het Wapen van Werkhoven vrij kwam, reageerde hij dan ook meteen. Het gebouw is eigendom van de RK kerk, Jasper huurt het van hen sinds juni 2019.

EIGEN DORP Jasper is blij met de kans. ,,Het is mooi dat ik in mijn eigen dorp mijn droom waar kan maken. In Werkhoven zijn geen alternatieven voor samenkomsten, sinds de kroeg ‘t Hart van Werkhoven gesloten is. Ik wil er echt iets moois van maken, voor het hele dorp.”

En dat leek te lukken. Het Wapen kreeg een flinke facelift, er werd lunch en diner toegevoegd op vrijdag, zaterdag en zondag. Jasper kookt zelf en werkt samen met een weekendhulp en een aantal jongeren uit het dorp zelf voor de bediening. ,,Het ging boven verwachting goed, mensen wisten ons steeds meer te vinden.”

TERUG BIJ AF Totdat corona flink wat roet in het eten gooide. ,,We zijn terug bij af. Na carnaval vorig jaar moesten we dicht. Meteen dat eerste weekend hebben we een bezorgservice opgezet. We kregen veel hulp uit het dorp, vrienden die hielpen bij de bezorging. Er is veel goodwill.” Maar nu corona al een jaar duurt, verandert dit. ,,Mensen willen de beleving van het uit eten gaan. Die krijg je niet met een bezorgservice. Ook heeft een aantal personeelsleden ander werk gevonden.”

Met veel fantasie wordt er nog steeds van alles georganiseerd. Een pubquiz, poffertjes op zaterdag, afgelopen weekend nog een Paas-speurtocht door het dorp.

Jasper heeft echt wel slechte dagen. De onzekerheid is het lastigst. ,,Het moeilijkste vind ik dat we niet weten hoe lang dit nog duurt. Na zo’n persconferentie met slecht nieuws moet ik mijzelf wel weer even positief hervinden. Maar als we dan in het weekend toch weer veel bestellingen krijgen voor een nieuw menu en leuke reacties van vaste klanten, dan geeft dat weer energie en inspiratie om aan de gang te gaan. En we moeten het chagrijn er bij elkaar uit houden. Samen vooruit kijken naar de mooie toekomst!”

OPEN HUIS Jasper kan niet wachten tot het Wapen echt weer open kan. De opstelling binnen is ruimer opgezet, Jasper heeft sfeervolle schermen neergezet voor een warme uitstraling. ,,Dan wil ik een Open Huis organiseren voor dorpsgenoten. Dan gaan we voor 1,5 meter bier in plaats van 1,5 meter afstand.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie