Marijke Huisen uit Odijk is blij dat ze gevaccineerd is
Marijke Huisen uit Odijk is blij dat ze gevaccineerd is Agnes Corbeij

Honderden inwoners Bunnik, Odijk en Werkhoven in het Dorpshuis gevaccineerd tegen COVID-19

3 april 2021 om 13:54 Corona

ODIJK In totaal 12 huisartsen, arts-assistenten en artsen in opleiding uit Bunnik, Werkhoven en Odijk zaten de hele zaterdag in de Lindenhof in Odijk om zo’n vier- tot vijfhonderd inwoners te vaccineren tegen COVID-19. Velen van hen zijn blij dat het eindelijk zover is. 

door Agnes Corbeij

Huisarts Erica van Maanen uit Odijk: ,,We hebben zo’n 500 mensen opgeroepen voor vandaag, uit de geboortejaren 1956 en 1957 en mensen van boven de zestig met overgewicht. De opkomst is ongeveer tachtig procent. Dat is vrij hoog voor een vaccinatieprogramma. Van de twintig procent die niet komt, is een gedeelte al gevaccineerd omdat ze in de zorg werken. Een ander deel wil niet met AstraZeneca gevaccineerd worden. Of helemaal niet.”


Huisartsen, assistenten en artsen in opleiding uit Odijk, Bunnik en Werkhoven zaten allemaal op zaterdag te vaccineren. - Agnes Corbeij

De vaccins die over zijn, omdat niet iedereen komt opdagen, worden zoveel mogelijk opgemaakt aan iets jongere mensen. Van Maanen: ,,Wij zijn nu inwoners van de dorpen aan het bellen met het geboortejaar 1958 en 1959. Het is zonde om vaccins te laten liggen, dat willen we niet.” Deze week werd bekend dat de GGD stopt met vaccineren met AstraZeneca, om verspilling te voorkomen. Dat geldt niet voor de vaccins die door huisartsen gezet worden.


De hele dag door wordt er vandaag gevaccineerd in de Lindenhof in Odijk - Agnes Corbeij

Marijke Huisen uit Odijk is een van de honderden inwoners die zaterdag de inenting kregen. Zij is niet onrustig geworden van de berichtgeving over AstraZeneca. ,,Ik was al vastgesloten me te laten vaccineren. Daar veranderen de berichten niks aan. Ik ben er blij mee, het geeft me een rustig gevoel. Ik haal ook sinds een paar jaar de griepprik, om dezelfde reden.”


Marijke Huisen uit Odijk is blij dat ze gevaccineerd is - Agnes Corbeij

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie