Afbeelding
Pixabay - Jan Mallander

Strooiseizoen van start in gemeente Bunnik

5 november 2020 om 07:55 Verkeer en vervoer

BUNNIK Vanaf 1 november staat RMN (Reinigingsbedrijf Midden Nederland) weer klaar om gladheid door sneeuw, ijs of ijzel te bestrijden. Samen met de gemeente Bunnik zijn routes uitgezet voor gladheidsbestrijding door strooiwagens en sneeuwschuivers. Deze routes zijn te vinden op de website van de gemeente (www.bunnik.nl). 

Gemeente Bunnik heeft een gladheidbestrijdingsplan. Daarin staat onder meer op welke wegen wordt gestrooid. Vanaf 2020 is Nieuwendaal in Werkhoven toegevoegd aan de vaste strooiroute. Tijdens het strooiseizoen heeft RMN dagelijks contact met de DTN Meteogroep en stuurt zelf gladheidcoördinatoren op pad om de wegen te inspecteren. Op deze manier worden de strooiploegen optimaal aangestuurd. 

ZOUTVOORRADEN In de zoutloodsen van RMN ligt voor dit seizoen al een startvoorraad van minimaal 350 ton strooizout. Deze voorraad wordt gedurende het seizoen indien nodig aangevuld. RMN kan daarbij gegarandeerd over 1.200 ton extra strooizout beschikken. Alle overgebleven voorraad houdt RMN als reserve voor het volgende jaar. 

HOOFDWEGEN EERST Bij (dreigende) gladheid strooit RMN eerst hoofdwegen, fietspaden, bus routes en sterk hellende wegen en maakt deze sneeuwvrij. Als de gladheid langer aanhoudt rijden strooiploegen, in overeenstemming met de gemeente, zo nodig een aanvullende route. 

Op verschillende locaties plaatst RMN zoutkisten. Hiermee kunnen inwoners in hun eigen wijk op moeilijk bereikbare plaatsen zelf strooien. De locaties van de zoutkisten zijn te vinden op de website van de gemeente. RMN houdt de voorraad in deze kisten in de gaten. Mocht de kist  in de buurt toch tussentijds leeg zijn, kan men hiervan melding doen bij RMN via het telefoonnummer 0900-6039222 (maandag t/m vrijdag te bereiken van 08.30 uur tot 16.30 uur). 

Als er gestrooid is kan het wegdek nog steeds (plaatselijk) glad zijn. RMN raadt weggebruikers aan het rijgedrag en de snelheid hierop aan te passen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie