Klaar voor strooien en sneeuwschuiven

30 oktober 2018 om 07:25 lokaal

BUNNIK Met de winter in het vooruitzicht staan de strooiploegen van Reinigingsbedrijf Midden Nederland (RMN) vanaf 1 november weer klaar om gladheid door sneeuw, ijs of ijzel te bestrijden. Samen met de gemeente zijn routes uitgezet voor gladheidsbestrijding door strooiwagens en sneeuwschuivers. Deze routes zijn te vinden op de website van de gemeente.

Gemeente Bunnik heeft een gladheidsbestrijdingsplan. Daarin staat onder meer op welke wegen wordt gestrooid. Tijdens het strooiseizoen heeft RMN dagelijks contact met METEO-consult in Wageningen en stuurt zelf gladheid-coördinatoren op pad om de wegen te inspecteren. Op deze manier worden de strooiploegen optimaal aangestuurd.

Zoutvoorraden In de zoutloodsen van RMN ligt voor dit seizoen al een startvoorraad van 750 ton strooizout. Deze voorraad wordt gedurende het seizoen, indien nodig, aangevuld. RMN kan daarbij gegarandeerd over 1.200 ton strooizout beschikken.

Bij een gemiddelde winter, zoals afgelopen seizoen, is deze hoeveelheid meer dan voldoende. In Bunnik is vorig jaar 23 keer uitgerukt en 159 ton zout gestrooid.

Hoofdwegen eerst Bij (dreigende) gladheid worden eerst hoofdwegen, fietspaden, busroutes en sterk hellende wegen gestrooid en sneeuwvrij gemaakt. Als de gladheid langer aanhoudt, rijden strooiploegen zo nodig een aanvullende route.

Zoutkisten voor bewoners Op verschillende locaties plaatst RMN zoutkisten. Hiermee kunnen inwoners in hun eigen wijk op moeilijk bereikbare plaatsen zelf strooien. De locaties van de zoutkisten zijn te vinden op de website van de gemeente.

Blijven opletten Als er gestrooid is, kan het wegdek nog steeds (plaatselijk) glad zijn. Het is daarom verstandig om als weggebruiker rijgedrag en snelheid aan te passen aan de omstandigheden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie