Afbeelding
Alexander Schippers

Strooiseizoen van start in gemeente Bunnik

26 oktober 2019 om 11:41 Verkeer en vervoer

BUNNIK Vanaf 1 november staat RMN (Reinigingsbedrijf Midden Nederland) weer klaar om gladheid door sneeuw, ijs of ijzel te bestrijden. Samen met de gemeente zijn routes uitgezet voor gladheidsbestrijding door strooiwagens en sneeuwschuivers. Deze routes zijn te vinden op de website van de gemeente (www.bunnik.nl).

PLAN GLADHEIDSBESTRIJDING Gemeente Bunnik heeft een gladheidbestrijdingsplan. Daarin staat onder meer op welke wegen wordt gestrooid. Tijdens het strooiseizoen heeft RMN dagelijks contact met METEO-consult in Wageningen en stuurt zelf gladheidcoördinatoren op pad om de wegen te inspecteren. Op deze manier worden de strooiploegen optimaal aangestuurd.

ZOUTVOORRADEN In de zoutloodsen van RMN ligt voor dit seizoen al een startvoorraad van minimaal 600 ton strooizout. Deze voorraad wordt gedurende het seizoen indien nodig aangevuld. RMN kan daarbij gegarandeerd over 1.200 ton strooizout beschikken. Alle overgebleven voorraad houdt RMN als reserve voor het volgende jaar. Afgelopen jaar heeft RMN ook reserve overgehouden, die bij de 600 ton is gevoegd.

HOOFDWEGEN EERST Bij (dreigende) gladheid strooit RMN eerst hoofdwegen, fietspaden, bus routes en sterk hellende wegen en maakt deze sneeuwvrij. Als de gladheid langer aanhoudt rijden strooiploegen, in overeenstemming met de gemeente, zo nodig een aanvullende route.

ZOUTKISTEN VOOR BEWONERS Op verschillende locaties plaatst RMN zoutkisten. Hiermee kunnen inwoners in hun eigen wijk op moeilijk bereikbare plaatsen zelf strooien. De locaties van de zoutkisten zijn te vinden op de website van de gemeente.

BLIJVEN OPLETTEN Als er gestrooid is kan het wegdek nog steeds (plaatselijk) glad zijn. RMN raadt weggebruikers aan het rijgedrag en de snelheid hierop aan te passen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie