Groepsfoto Bevers september 2019
Groepsfoto Bevers september 2019 Scouting Katimavik

Ruimte voor de jongste jeugd bij Scouting Katimavik

Verenigingen

ODIJK Scouting Katimavik is een actieve groep met ongeveer 60 jeugdleden verdeeld over verschillende leeftijdsgroepen. In 2018 is er een groep voor de jongste jeugd, die van 5 tot 7 jaar, gestart die meteen succesvol was. Ze worden de Bevers genoemd. Tien kinderen spelen elke zaterdagochtend rondom het troephuis aan de Singel in Odijk. Vier getrainde en ervaren leiders nemen de kinderen mee in de fantasiewereld van Hotsjitonia waarin verschillende markante figuren wonen waarmee de kinderen avonturen beleven.

Een deel van de kinderen schuift na de zomer een groep op waardoor er ruimte ontstaat voor nieuwe leden. Om kennis te maken en te proeven van de activiteiten van de Bevers kunnen kinderen tot 6½ jaar de komende zaterdagen gratis komen kijken en meespelen.

Informatie hierover is te krijgen bij de speltakleiding via bevers@katimavik.nl, https://katimavik.nl/bevers/ en https://www.scouting.nl/ Graag vooraf aanmelden via secretariaat@katimavik.nl.

BEVERS De bevers spelen in het thema van het dorp Hotsjietonia en gebruiken hierbij hun fantasie. Dit draagt bij aan de ontwikkeling van de kinderen. In het dorp Hotsjietonia wonen allerlei verschillende mensen, waaronder Stuiter. Stuiter is een bever die dezelfde groei en ontwikkeling doormaakt als de bevers in een groep. Stuiter is een androgyn figuur, zodat zowel jongens als meiden zich met Stuiter kunnen identificeren.

In het dorp Hotsjietonia maken de bevers allerlei avonturen mee en leren ze van alles en nog wat. Ze knutselen en zingen met Keet en Fleur Kleur, ze leren dingen over de natuur bij Bas Bos en Rebbel, ze horen over andere landen bij Sterre en Steven Stroom, komen tot rust bij Noa en gaan koken met Rozemarijn. Ook met Professor Plof en Stanley Stekker is er altijd wat te beleven. De verschillende activiteitengebieden (verzamelingen van activiteiten die qua onderwerp bij elkaar horen) zorgen ervoor dat er veel variatie in het programma zit en kinderen elke week iets anders doen. De vaardigheden die kinderen bij de bevers opdoen, worden uitgebouwd bij de welpen (7-11 jaar) zodat kinderen zich continu blijven ontwikkelen. Dit wordt bij Scouting de 'doorlopende leerlijn' genoemd.

Afbeelding
advertentie