Afbeelding
Anneloes Deschamps

Kubb-toernooi Van Merkensteijngaarde in Bunnik

27 juli 2020 om 07:53 Recreatie

BUNNIK Wat begon als een spontaan idee op de Wel en Wee Buurtapp van de van Merkensteijngaarde is uitgegroeid tot een sportief evenement van maar liefst zes woensdagavonden voor de hele buurt: een Kubb-toernooi. 

door Iris Domselaar en Debbie van Veghel

Kubb is een van oorsprong Zweeds spel; Kubb betekent "houten blok" en die blokken en stokken herken je misschien wel van de camping waar het spelletje vaak gespeeld wordt. Het doel van het spel is de houten blokken van de tegenstander zo snel mogelijk om te gooien. 

Het idee van een toernooi in de Van Merkensteijngaarde kwam van Olle Malingré en Debbie van Veghel, die samen al menig potje Kubb speelden tijdens de coronacrisis. Samen maakten zij een wedstrijdschema en met hulp van buurman Jan werden de velden professioneel voorzien van een herkenbaar bord met het veldnummer erop. 

OP ROLLETJES Iedere speelavond beginnen de organisatoren iets voor 19:00 uur met het klaarzetten van de velden en na het eerste fluitsignaal wordt een uur gespeeld en wie nog zin heeft, speelt daarna nog wat potjes voor de lol. Olle en Debbie zijn het wedstrijdsecretariaat en zorgen ervoor dat de avond op rolletjes verloopt. 

Woensdag 22 juli werd op de 2e avond met 24 koppels gespeeld verdeeld over 6 velden. Het leuke van Kubb is de eenvoud van het spel en dat iedereen mee kan doen. De jongste deelnemer is 7 en de oudste al over de 80. Er is een echte competitie van gemaakt. 

Iedere woensdagavond worden drie rondes gespeeld in iedere poule, na 6 avonden is de poulewinnaar bekend. Op 29 augustus vindt de jaarlijkse veldbarbeque plaats en wordt de grote finale gespeeld waarin de zes winnaars tegen elkaar uitkomen. Wie op die avond wint, mag zich de eerste Kubb-kampioen van de Van Merkensteijngaarde noemen.

De woensdagavonden zijn reuzegezellig en verlopen heel sportief. ,,We hopen dat er een nieuwe traditie is ontstaan zodat er nog vele toernooien zullen volgen op de van Merkensteijngaarde", aldus Debbie van Veghel. 

Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie