Afbeelding
Driejuni Fotografie

Opening My Home, My Castle in Pop-up Museum Oud-Amelisweerd

5 juli 2020 om 13:18 Kunst

BUNNIK Vrijdag opende in Pop-up Museum Oud-Amelisweerd de tentoonstelling ‘My Home, My Castle. 250 jaar Oud Amelisweerd’.

De tentoonstelling kijkt terug naar voormalige bewoners van het landhuis. Conservator van Museum Huis Doorn Wendy Landewé heeft met hulp van onder andere kunstenaar en historicus Wouter Johan van Leeuwen de tentoonstelling samengesteld. Wouter verzorgde de vormgeving van 5 installaties op de begane grond van het museum. Deze installaties geven een impressie van hoe er in de afgelopen 250 jaar in Oud-Amelisweerd werd gewoond en gewerkt. Door hun speelse karakter nodigen ze uit tot vragen stellen.

Naast bewoning staat ook beleving centraal; wat maakt een huis tot een thuis? Verschillende kunstenaars leveren hun visie op het gevoel van thuis, waaronder Isabela Verhagen. Pop-up MOA exposeert haar werk 'Homeseekers' uit 2020, tenten gemaakt van kledingstukken. Dit werk is een verwijzing naar de moeilijke reis van vluchtelingen die tijdens hun reis maar lastig onderdak vinden en moeten improviseren.

Er wordt in de tentoonstelling ook aangehaakt op de actualiteit van het coronavirus. Kunstenaar Frans Franciscus maakte de afgelopen maanden terwijl hij gedwongen thuis zat een aantal Delftsblauwe wandborden met een prikkelende boodschap over Covid-19.

In de expositie is werk te zien van Armando, Marieke Bolhuis, Carolien Brusse, Britt Dorenbosch, Celina Dorrestein, FRONT 404, Eline Janssens, Reinier Sinke, Atelier Snijder & Co, Bas Timmer en Wigo Worsseling.

‘My Home, My Castle.’ vormt de laatste tentoonstelling van Pop-up MOA. Tot eind oktober zal deze tentoonstelling in het landhuis te zien zijn. Wat er hierna met het monumentale gebouw gaat gebeuren, is nog niet door de gemeente Utrecht besloten. Met deze laatste tentoonstelling besteedt Pop-up MOA aandacht aan het verleden van het landhuis, maar kijkt het ook naar de onbekende toekomst door in te gaan op de vraag wat er met een huis gebeurt als het verlaten wordt en in verval raakt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie