Herfstachtig beeld van kasteel Beverweerd met rijk gedecoreerde brug
Herfstachtig beeld van kasteel Beverweerd met rijk gedecoreerde brug Kuun Jenniskens

Kasteel en nieuwbouw zorgappartementen Beverweerd Werkhoven mogelijk gesplitst verkocht

31 oktober 2022 om 15:15 Politiek

WERKHOVEN Een eventuele verkoop van kasteel Beverweerd voor 2,1 miljoen euro krijgt Bunniks Nieuws niet bevestigd. SVE groep zegt bij monde van Dirk Simons dat, nadat alle vergunning- en bestemmingsplan procedures zijn doorlopen, de zaak zeker wordt gesplitst. Kasteel en koetshuis worden dan losgemaakt van de nieuwbouw met 64 zorgappartementen. Of SVE alles verkoopt, of een deel behoudt, hangt af van de markt op dat moment. 

door Kuun Jenniskens

De Utrechts strafrechtadvocaat die wordt genoemd als koper, zegt tegenover Bunnik Nieuws: ,,Ik ben geheimhouder en geef geen reactie. Ik heb een heel mooi eigen kantoor en daar ga ik niet weg.” Eigenaar Sjan van Ettekoven, die zegt dat Beverweerd niet is verkocht, trekt het heel breed: ,,Alles staat bij mij altijd te koop.” Een medewerker van SVE bevestigt dat een verkoop gaande is maar weet niet of deze al rond is. 

SPLITSEN IS ZEKER SVE directeur Dirk Simons meldt later dat het nog niet zo ver is ,,Volgens afspraak zijn we bezig met de herontwikkeling van de zorgappartementen. Als alle plannen rond zijn, dan gaan we afwegen hoe we de verkoop verder vormgeven. Maar we gaan so wie so splitsen.”

Kasteel Beverweerd blijft volgens Simons dus voorlopig in eigendom van SVE. Mochten beleggers terughoudend zijn, dan wordt overwogen om de 64 zorgappartementen rechtstreeks aan particulieren te verkopen. ,,Met in de plint een zorggerelateerde partij.” Simons hoopt dat er over een maand of drie meer duidelijkheid is. 

KOETSHUIS VOOR HUIDIGE BEWONER KASTEEL Voor het kasteel wordt momenteel een restauratieplan en restauratievergunning voor de binnenkant opgesteld. Simons: ,,Wij doorlopen het hele traject van restauratie én herontwikkeling.” Mogelijk wordt een bestemmingsplanwijziging aangevraagd om de huidige bewoner van het kasteel in het Koetshuis te vestigen: ,,Het bestemmingsplan laat dat nu niet toe. Het idee is om in het Koetshuis een combinatie te maken van horeca en kantoor, en een woonfunctie.” Alleen de nieuwe appartementengebouwen hebben de bestemming wonen gekregen, in het kasteel en koetshuis mag niet worden gewoond.

Een reactie van de gemeente Bunnik op de mogelijke splitsing van Beverweerd volgt later deze week.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie