Duco Das deed leuke dingen tijdens zijn jaar als kinderburgemeester, zoals het openen van een melktap.
Duco Das deed leuke dingen tijdens zijn jaar als kinderburgemeester, zoals het openen van een melktap. Wijgert-Jan van As

Gemeente zoekt een nieuwe kinderburgemeester

7 juni 2022 om 13:47 Politiek

ODIJK De gemeente Bunnik is op zoek naar een opvolger voor kinderburgemeester Duco Das. Alle kinderen die komend schooljaar in groep zeven zitten, kunnen meedoen. Heb jij mooie plannen voor jouw dorp? Zou jij graag maandelijks overleggen met burgemeester Van Bennekom? En lijkt het jou een eer om bij officiële gelegenheden de kinderen van Bunnik, Odijk en Werkhoven te vertegenwoordigen? Maak dan een vlog en stuur deze uiterlijk maandag 13 juni naar de gemeente. 

Duco Das was dit schooljaar de kinderburgemeester en hij kwam vaak in actie. Tijdens de dodenherdenking las hij een zelfgekozen gedicht voor, hij opende een melktap en zette een actie op om het kruispunt te verbeteren. Lijkt het jou ook leuk om een rol te spelen in het lokale bestuur en ben je niet bang om voor publiek te spreken? Ga dan naar de website van de gemeente en stuur je sollicitatie-vlog op tijd in. 

De wijze van aanmelden staan vermeld onder het uitklapmenu ‘hoe wordt je kinderburgemeester?’. Nog voor de zomervakantie maakt de gemeente bekend wie de kinderburgemeester wordt. De kinderburgemeester wordt na de start van het schooljaar 2022/2023 geïnstalleerd in de gemeenteraad van september 2022. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie