Kinderburgemeester Duco Das zamelt handtekeningen in voor een veiliger kruispunt
Kinderburgemeester Duco Das zamelt handtekeningen in voor een veiliger kruispunt Anne Brunot

Kinderburgemeester voert actie voor veiliger kruispunt

21 maart 2022 om 11:45 Verkeer en vervoer

ODIJK Kinderburgemeester Duco Das is al een aantal weken handtekeningen aan het inzamelen om aandacht te vragen voor de veiligheid van de kruising bij de voetbalvereniging in Odijk. Hij zou graag zien dat de gemeente actie onderneemt. 

door Agnes Corbeij

Duco Das: ,,Het kruispunt aan de Singel voor het gemeentehuis en de voetbalvereniging in Odijk is al jaren een probleempunt. Er gebeuren te veel ongelukken en daar moet wat aan veranderen. Als kinderburgemeester wil ik hier aandacht voor vragen bij de gemeente.”

De kruising waar Duco het over heeft wordt vooral op zaterdag en in de avonduren veel gebruikt door kinderen die op weg zijn of naar huis gaan na hun voetbaltraining of - wedstrijd. Ook zit er een BSO in de voetbalkantine, waar kinderen en ouders de Singel moeten oversteken.  


Kinderburgemeester Duco Das zamelt handtekeningen in voor een veiliger kruispunt - Anne Brunot

In zijn petitie vraagt Duco om een aanpassing van het kruispunt, zodat het veiliger wordt om over te steken. Inmiddels werd de petitie 154 keer ondertekend. Duco haalde ook afgelopen zaterdag weer handtekeningen op door hij de voetbalkantine aandacht te vragen voor de kwestie. 

Kinderburgemeester Duco Das zamelt handtekeningen in voor een veiliger kruispunt
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie