Ds. Bertie Boersma ontving alle 860 deelnemers persoonlijk bij hun tocht door het Witte Kerkje in Odijk.
Ds. Bertie Boersma ontving alle 860 deelnemers persoonlijk bij hun tocht door het Witte Kerkje in Odijk. An van Osselaer

Avondvierdaagse liep in Bunnik door de kerk en het gemeentehuis

Activiteiten

BUNNIK/ODIJK/WERKHOVEN Na twee jaar niet lopen door Corona, was het voor de organisatie weer spannend om een Avondvierdaagse te organiseren. In totaal schreven 850 basisschoolkinderen en 10 individuele lopers zich in, daar was de organisatie dik tevreden mee. De deelnemers liepen vorige week 4 x 5km (groep 3-5) of 4 x 10km (groep 6-8) door de gemeente Bunnik. Voor het eerst werd ook door twee gebouwen gelopen.

Zowel het Witte Kerkje als het gemeentehuis waren geopend tijdens de wandeltocht door Odijk op woensdag. Bij het gemeentehuis stonden zowel de burgemeester als de kinderburgemeester klaar voor een high-five. In het Witte Kerkje was dominee Bertie Boersma aanwezig, veel kinderen vond het bijzonder en indrukwekkend. 

Vrijdag sloten de deelnemers af met het defilé in Werkhoven, waarbij BunnikBeweegt de opwarming voor zijn rekening nam. Gelukkig kon grotendeels tussen de buien door gelopen worden. Moe maar voldaan ging iedereen naar huis, voor velen voelde het als een feest waarbij de verbinding weer gevoeld werd. 

De organisatie is tevreden: ,,Dit was alleen maar mogelijk dankzij de hulp van veel vrijwilligers. In oktober starten we met de voorbereiding voor de volgende editie. We zoeken nog extra mensen, dus aarzel niet om contact op te nemen via www.avondvierdaagsebow.nl Leuk om te weten: in 2024 is het een jubileumeditie, de 50ste Avondvierdaagse in de gemeente Bunnik.”

De Avondvierdaagse kwam uiteraard langs de Kromme Rijn
Deze jongens van de Camminghaschool tonen de verbinding.
Er werden twee afstanden gelopen, 5 en 10 kilometer.
Burgemeester Ruud van Bennekom stond op het gemeentehuis klaar voor de high five.
advertentie