Initiatiefnemers voor de zonneveld Werkhoven (archief)
Initiatiefnemers voor de zonneveld Werkhoven (archief) Kuun Jenniskens

Zonneweide Werkhoven van 15 hectare tussen Odijk en Werkhoven is zo goed als rond

25 juli 2021 om 08:08 Politiek

WERKHOVEN De raad verleende eerder (op 5 maart 2020) geen toestemming voor een zonneveld van LC energy op grond van Dorrestein aan de Achterdijk. Het ging toen om een veld van 25 hectare. Na aanpassingen heeft het college op 6 juli haar instemming gegeven voor een zonneveld van 15 hectare. De gemeenteraad keurde dit in het voorjaar ook goed, maar neemt hier na de zomer een definitief besluit over.

door Kuun Jenniskens

In de nieuwe aanvraag van LC energy zijn een aantal zaken veranderd. Zoals gezegd is het zonneveld verkleind van 25 naar 15 hectare. Ook is afstand tot omwonenden vergroot tot minimaal 150 meter, en is er een doorzicht van 75 meter breed gecreëerd tussen de Vlowijker Zonneweide (van BHM solar) en Zonneweide Werkhoven. De provincie stond hier op omdat de twee tegen elkaar aan geplakte velden samen een te groot veld vormden. Op verzoek van omwonenden komen er hagen om het hekwerk van 2 meter hoog.

Op 1 april 2021 gaf de gemeenteraad een ‘ontwerp verklaring van geen bedenkingen’ af. Vervolgens heeft deze samen met de Ontwerp Omgevingsvergunning ter inzage gelegen. Belanghebbenden hadden in deze periode de mogelijkheid gehad om een zienswijze in te dienen. Deze zienswijzen zijn gebundeld in een Nota van zienswijzen. De gemeenteraad moet aangeven of het college deze zienswijzen op de juiste manier heeft geadresseerd. Volgens de gemeentewoordvoerder krijgen belanghebbenden tijdens het Open Huis, dat ergens na de zomer volgt, wederom de mogelijkheid om in te spreken. De exacte vergaderdatum is op dit moment nog niet bekend.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie