CDA fractie in raadszaal (archief)
CDA fractie in raadszaal (archief) Kuun Jenniskens

Hele CDA fractie blijft vanavond demonstratief weg bij raadsvergadering Odijk-west

15 april 2021 om 20:11 Politiek

ODIJK De voltallige CDA fractie, bestaande uit vijf raadsleden, heeft besloten om de raadsvergadering van vanavond over het Integraal programma van Eisen voor Odijk West niet bij te wonen. Reden is dat het tijdstip van aanvang ineens is vervroegd met 2 uur naar 19:30 uur. 

door Kuun Jenniskens

Het CDA noemt deze gang van zaken ‘onacceptabel en een schoffering van de inwoners van onze gemeente’. Naar hun mening moeten datum en tijdstip van een vergadering tijdig gepubliceerd te worden in de plaatselijk krant zodat bewoners daarvan op de hoogte zijn en in de gelegenheid zijn om de vergadering bij te wonen.”

Het CDA vindt het onderwerp - de bouw van 1000 woningen van Odijk-West - van groot belang voor de toekomst van ons dorp. ,,We kunnen ons voorstellen dat veel mensen dit graag  willen volgen. Wanneer zij inschakelen op het oorspronkelijk aangekondigde tijdstip van 21:30 uur is een belangrijk deel van de vergadering voorbij.” Deze verstoring van het democratisch proces wordt de burgemeester aangerekend. 

Burgemeester Ruud van Bennekom meldde aan het begin van de vergadering dat het CDA niet aanwezig zou zijn. Wel waren er voldoende raadsleden aanwezig om de vergadering door te kunnen laten gaan.

Koen van Gulik (P21) noemde het jammer dat het CDA verstek liet gaan. ,,Het is verrassend, op een zo’n belangrijk moment. Wij op onze beurt zien hier een schoffering in van raad, college en de bevolking. Naar onze mening onttrekt het CDA zich aan haar verantwoordelijkheid.”

Ook Frans Pouw (Liberalen) betreurde het ten zeerste. Hij noemde het een zaak met alleen maar verliezers: ,,Jammer, dit is niet goed voor de raad, voor het bestuur en voor Bunnik.”

Ralph Hallo (Bunniks Belang) zei het te betreuren en noemde het belangrijk om hier nog een keer samen op terug te komen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie