Het college wil door het Eikenpadplantsoen een fietspad leggen.
Het college wil door het Eikenpadplantsoen een fietspad leggen. Agnes Corbeij

Nog maar één mogelijke route voor fietspad door het Eikenpad

3 december 2020 om 23:14 Politiek

BUNNIK Een fietspad aanleggen door het Eikenpadplantsoen en het laatste stukje toch nog door de Gildenring laten lopen, dat gaat niet gebeuren, zei wethouder Ali Dekker vanavond tijdens het Open Huis over dit onderwerp. In het interview met Dekker dat gisteren gepubliceerd werd, zei zij al dat ze niet wist waarom deze optie nog wel voorlag.

door Agnes Corbeij

In de raadsinformatienota die vanavond besproken werd, stonden twee opties. In beide gevallen komt er een fietspad door het Eikenpadplantsoen, maar de ene buigt na de huidige speeltuin in westelijke richting af naar de Gildenring en loopt dan door naar het Vagantenpad. In de andere variant wordt het Eikenpad doorgetrokken in noordelijke richting over het weiland en sluit pas daar weer aan op het Vagantenpad. Die laatste is de enige optie die Dekker gaat voorleggen aan de gemeenteraad.

Dat betekent wel dat voor dit besluit instemming van de gemeenteraad noodzakelijk is. Dat komt omdat de bestemming van het weiland gewijzigd moet worden van agrarisch naar infrastructuur. Ook is deze grond niet van de gemeente. Veel is dus afhankelijk van de eigenaar. Dekker wees de raad erop dat dit tijd kost. ,,Denkt u maar aan het vrijliggende fietspad dat tussen Odijk en Houten gerealiseerd wordt. Daar moet ook overlegd worden met grondeigenaren en dat kost altijd tijd.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie