Het kruispunt Zeisterweg - Werkhovenseweg in Odijk, waar het ongeluk gebeurde
Het kruispunt Zeisterweg - Werkhovenseweg in Odijk, waar het ongeluk gebeurde Agnes Corbeij

Gemeente in gesprek met provincie naar aanleiding van dodelijk ongeluk

Politiek

ODIJK Wethouder Ali Dekker is deze week, naar aanleiding van het dodelijk ongeluk in Odijk, meteen in gesprek gegaan met de provincie als wegbeheerder van de provinciale weg. Eerder dit jaar vroeg de gemeente al aan de provincie of de hele weg een maximum snelheid van 60 kilometer per uur kon krijgen. Hierop kreeg de gemeente het antwoord dat gewacht werd op het beleidsplan, dat opgesteld wordt. 

Na het ongeluk op de Werkhovenseweg afgelopen weekend, dat een 57-jarige Werkhovenaar het leven kostte, stapte de wethouder wederom naar de provincie. Ali Dekker: ,,Ik heb de provincie gevraagd niet te wachten op het beleidsplan, maar meteen in gesprek te gaan. Elk ongeluk staat op zich, maar het gaat vaker mis langs deze weg en we moeten nu analyseren wat er aan de hand is. Het verzoek is om onderzoek te doen wat er nu precies aan de hand is en welke maatregelen dan gepast zijn. Dat hoeft niet alleen de snelheidsverlaging te zijn van 30 km/h op de Parallelweg, maar er valt ook te denken aan verkeerslichten, andere weginrichting of andere verbeteringen.”

Behalve het ongeluk van vorig weekend, was er in mei dit jaar ook al een dodelijk ongeluk op dezelfde provinciale weg, ter hoogte van Werkhoven. Toen kwam een 18-jarige man uit Wijk bij Duurstede om het leven. Vorig jaar oktober overleed een 36-jarige vrouw na het oversteken van dezelfde weg. Het ongeluk van zaterdag gebeurde op de parallelweg, toch vindt Dekker het noodzakelijk om de provincie wederom aan haar jasje te trekken, omdat ook die weg in beheer van de provincie is.  

De N229
advertentie