Een tragisch ongeluk in Werkhoven
Een tragisch ongeluk in Werkhoven 112

36-jarige vrouw verongelukt bij Werkhoven

Overig

WERKHOVEN De vrouw die vanochtend bij het oversteken van de N229 is overleden, is een 36-jarige vrouw, aldus een bericht van de politie. De politie heeft een oproep gedaan aan getuigen om zich te melden. De vrouw zag bij het oversteken een auto over het hoofd. Ze maakte geen gebruik van het tunneltje onder de weg.

door Kuun Jenniskens

Burgemeester Ruud van Bennekom zegt dat hij vanochtend de sirenes al hoorde en even later werd geïnformeerd dat het een ongeluk met dodelijke afloop betrof. ,,Dit is echt verschrikkelijk, dit gebeurt in split second terwijl je vol in het leven staat.”

BURGEMEESTER Ruud van Bennekom leeft mee met de nabestaanden, met degene die haar voor de auto kreeg, met de mensen die ooggetuigen waren van dit vreselijke ongeluk, en met alle dorpsbewoners.

Via de politie houdt hij contact en weet hij dat er aandacht voor de nabestaanden is. Zelf heeft hij nog geen contact gehad met de familie.

De burgemeester wil niet bevestigen dat het gaat om een 36-jarige moeder Floor, met twee kinderen van 4 en 6 jaar oud, zoals het AD eind van de middag meldde. Hij wil niet meer informatie kwijt dan de politie op dit moment verstrekt.

VEILIGHEID TER PLAATSE BEKIJKEN Vanuit de gemeente is direct vanochtend contact gelegd met de provincie - die wegbeheerder is. Burgemeester Van Bennekom: ,,Er moet nader worden gekeken naar de veiligheidssituatie ter plaatse.“ 

HEK Op social media wordt gezegd dat een hek een goede oplossing is, zodat mensen gedwongen worden om het tunneltje onder de weg te nemen. Wat vind u daarvan? ,,Het is nu te vroeg om te zeggen wat een goede verbetering zou zijn, maar we gaan hier zeker goed naar kijken”, aldus de burgemeester.

GETUIGEN De politie roept getuigen op om ten behoeve van het onderzoek contact op te nemen met het verkeersteam via 0900-8844. Ook raadt de politie aan om vanwege de grote impact die het kan hebben, als getuigen ook slachtofferhulp in te schakelen.

advertentie
advertentie