De lokale VVD gaat vanaf 2022 door als aparte lokale partij, in plaats van als onderdeel van De Liberalen.
De lokale VVD gaat vanaf 2022 door als aparte lokale partij, in plaats van als onderdeel van De Liberalen. De Liberalen

VVD in 2022 los van Liberalen

Politiek

BUNNIK De leden van de VVD afdeling Bunnik hebben besloten dat de partij in 2022 zelfstandig mee zal doen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Bunnik. Zo meldden zij net in een persbericht. Voor de Bunnikse stemmers betekent dit dat de keuze verder groeit, van drie partijen bij de vorige verkiezingen, naar vijf partijen in 2022. 

door Agnes Corbeij

Iedere vier jaar nemen de VVD-leden in Bunnik een formeel besluit over de samenwerking met De Liberalen. Zij melden vandaag: ,,Uit de vandaag afgeronde ledenraadpleging is gebleken dat een overweldigende meerderheid van de Bunnikse VVD-leden als zelfstandige partij mee wil doen aan de gemeenteraadsverkiezingen in 2022." Dit besluit werd eerder verwacht, tijdens de ALV van de partij in april, maar deze kon wegens de corona-maatregelen niet doorgaan. De ledenraadpleging is daarom digitaal gedaan.

ONZICHTBAAR Katrien Varenhorst, lid van de VVD en een van de drijvende krachten achter deze afsplitsing, is opgelucht: ,,Het is goed voor de gemeente en goed voor de kiezer." Eerder meldde zij al, samen met Marijn de Vries en Fred Schenk, dat de VVD volgens hen op dit moment vrijwel onzichtbaar is in de gemeente Bunnik. Ook zijn zij van mening dat er behoefte is aan een duidelijker rechts liberaal geluid in de gemeente Bunnik. ,,Van de vijf Liberale zetels (vier raadsleden en een wethouder) is er op dit moment maar één door een VVD-er ingevuld." 

Dat laatste raadslid, Fred Schenk, verliet in april de fractie van de Liberalen. Dit gebeurde vlak nadat hij en fractieassistent Marijn de Vries naar buiten kwamen met een standpunt dat niet overeen kwam met het standpunt van De Liberalen. De reden voor het vertrek van Fred Schenk bleef binnenskamers.

TOT 2022 Tot aan de verkiezingen van 2022 blijft de samenwerking tussen De Liberalen en de VVD van kracht. “Ik ben blij met deze duidelijke keuze van onze leden en blijf mij tot 2022 ook inzetten als fractieassistent en bestuurslid van De Liberalen” aldus Marijn de Vries, fractieassistent van De Liberalen en lid van de VVD. Hein Hoitink, fractievoorzitter van De Liberalen, zag de afsplitsing ook wel aankomen en is niet verrast. ,,Het is hun goed recht."

In januari 2020 viel de partij P21 uit elkaar. Daaruit ontstond de vierde partij Bunniks Belang. Zodoende zijn er in Bunnik vanaf 2022 vijf politieke partijen.

advertentie
advertentie