Afbeelding

Maarten Bruggeman (25) uit Bunnik speelt mee in Robin Hood de musical

28 januari 2023 om 14:45 Podiumkunsten

BUNNIK  Het Nationaal Jeugd Musical Theater speelt op 11 februari haar nieuwe productie Robin Hood de musical in Theater De Kom in Nieuwegein. De cast van Robin Hood de musical bestaat voornamelijk uit jongeren, maar er spelen ook volwassenen mee, waaronder de 25-jarige Maarten Bruggeman uit Bunnik. Dat hij elk weekend nog theater maakt is volgens Maarten een uit de hand gelopen hobby. In het dagelijks leven is hij adviseur omgevingscommunicatie bij ProRail. ,,Erg leuk werk maar ik besteed veel tijd achter de computer. Hoe leuk is het dan om in het weekend de planken op te mogen”, aldus Maarten.

Maarten is tien jaar geleden begonnen met theaterlessen bij Fanwork, waar hij onder andere in de tourproductie Pay It Forward speelde. Daar leerde hij Elise Berends, de maker van Robin Hood de musical, kennen. Hij heeft al in diverse producties van het NJMT mogen spelen, zoals Kenau, Lagertha, Alice Diamond en de Veertig Olifanten en de tourproductie Kruistocht in Spijkerbroek. En nu speelt hij in Robin Hood de musical de rol van Graeham, een soldaat. 

Ook is hij alternate (iemand die een rol deelt met de daarvoor gecaste acteur) voor de rol van Derik, de molenaar. Maarten vindt het erg inspirerend om nu samen met een groep getalenteerde jongeren en enkele professionals, zoals Cystine Carreon, Ruben Kuppens en Louis van Dijk, in deze productie te staan. ,,En de jongeren doen qua niveau zeker niet onder voor de profs”, voegt hij hier nog aan toe.

Energie

Het NJMT is de enige musicalschool met een landelijke tour, en de kans om hieraan mee te mogen spelen is volgens Maarten echt uniek: ,,Je krijgt een groot podium en kunt veel ervaring op doen. En hoewel het soms lastig is te combineren met een fulltime baan, geeft het me juist ook erg veel energie.”

Familiemusical

Robin Hood de musical is een episch, avontuurlijk kostuumdrama over strijden voor gelijkheid en je stem laten gelden. Een belangrijke boodschap in de wereld van nu waarin er nog steeds te veel ongelijkheid heerst, niet ieder mens een stem heeft en het niet overal vanzelfsprekend is dat je mag zijn wie je bent. Grote overweldigende massa scènes, spannende gevechten en indringende intieme momenten wisselen elkaar af. Een onvergetelijke familiemusical die vooral ook op tieners en jong volwassenen een onuitwisbare indruk zal achterlaten.

Wanneer Marian na jaren terugkeert naar het kasteel in Nottingham, schrikt ze van hoe de stad er aan toe is. Na de dood van de koning, haar vader, heeft de sheriff de macht gegrepen. Hij is meedogenloos en regeert met harde hand met behulp van zijn neef Guy van Gisborne. De rijken zijn alleen maar rijker geworden en de armen armer. Marian heeft er van alles over te zeggen maar haar stiefmoeder Sybella snoert haar de mond: een vrouw moet haar plaats kennen.

In het kasteel voelt Marian zich opgesloten; ze ziet machteloos toe hoe het volk honger heeft en hoe onschuldige mensen worden gestraft voor de meest onbenullige vergrijpen, of omdat ze hun belasting niet meer kunnen betalen.

Dan staat er plotseling een held op vanuit de menigte, een kap ver over het gezicht getrokken, die op spectaculaire wijze een paar jonge veroordeelden bevrijdt met pijl en boog. Deze Robin Hood sluit zich aan bij een bende vogelvrijverklaarden die in het bos van Sherwood woont. De groep begint van de rijken te stelen en de buit te verdelen onder de armen, tot grote woede van de sheriff. Intussen hoort Marian dat ze wordt uitgehuwelijkt aan de hardvochtige sheriff De Rainault. Haar vrijheid wordt stukje bij beetje meer ingeperkt.

Componist, tekstschrijver en regisseur Elise Berends heeft het klassieke verhaal een interessante twist gegeven door Robin Hood een meisje te laten zijn. Maar wie schuilt er precies onder de kap van Robin Hood en zal deze held erin zal slagen om meer gelijkheid af te dwingen?

Kijk op www.robinhoodmusical.nl voor meer informatie en de volledige speellijst, of op www.dekom.nl voor kaartverkoop.

Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie