Maarten speelt in Pay it Forward

21 december 2015 om 00:00 Algemeen

Maarten ging naar de lagere Vrije School en daarna naar de Stichtse Vrije School voor middelbaar onderwijs, beiden in Zeist. "Er was altijd veel aandacht voor theater en muziek en dat greep ik altijd graag aan. Ik heb het altijd erg leuk gevonden." Hij besloot een aantal jaren geleden om musicallessen te gaan nemen bij FanWork Theaterschool. "Daar zagen ze meer in mij, dus deed ik eind 2013 auditie voor Pay It Forward. Ik werd meteen aangenomen!"

Van theater-les niveau 1 sprong Maarten ineens naar de productieklas, op niveau 5. Maarten speelt de zwerver in de musical Pay It Forward, ook bekend van de film. In deze musical moet hoofdpersoon Trevor een proefwerk maken over de vraag hoe hij de wereld zou willen veranderen. Trevor bedenkt dat als hij iets goeds doet voor drie mensen en die drie mensen dat ook weer doen, enzovoorts, dat de wereld een betere plek zal worden.

Zijn eerste goed daad doet Trevor voor een zwerver, die hij in huis haalt. Dat is Maarten. "Trevor wil mij op het rechte pad krijgen. Maar Trevors moeder wordt ineens geconfronteerd met een zwerver in huis. Dat gaat allemaal niet soepel en in beland ook nog in de gevangenis. Ik heb niet het meest rooskleurige personage, dat geeft me veel spelmogelijkheden." Maarten danst en zingt. "De liederen zijn op onze stemmen gemaakt, pas na de casting. Samen met de vocal coach heb ik heel veel geoefend. En ook thuis."

In eerste instantie was het de bedoeling om in 2014 al op de planken te gaan, maar dat werd een jaar uitgesteld. Maarten: "Het is best een heftig verhaal, met een emotionele verhaallijn. Om dat mooi neer te kunnen zetten en ervoor te durven gaan met zijn allen, moet je als groep een emotionele band opbouwen. Daar hadden we meer tijd voor nodig. Nu zijn we er klaar voor."

In het dagelijks leven studeert Maarten sinds september Media en Cultuur aan de Universiteit Utrecht. "De studie is heel leuk, maar het is hard werken in combinatie met Pay it Forward. Maar daar haal ik ook weer heel veel energie uit." Pay It Forward is te zien op 4 oktober in de Meern, op 18 oktober in Nieuwegein, op 25 oktober in Amersfoort en op 8 november in Haarlem. Voor kaarten: www.payitforwarddemusical.nl (AC)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie