Afbeelding
Foto: Pexels

Het belang van business-supportfuncties

13 oktober 2023 om 14:51 Partnercontent

Bunnik bevindt zich in een bedrijvige regio. Centraal in het land en pal naast de snelweg A12 gelegen, en vlakbij de stad Utrecht. Niet gek dus ook dat diverse bedrijven er gevestigd zijn. Denk aan grote bedrijven zoals BAM en Vrumona, maar ook tal van kleinere mkb-ondernemingen. Ongeacht de sector waarin deze bedrijven actief zijn, is er een bepaalde functiegroep die je hoogstwaarschijnlijk in ieder bedrijf wel aantreft: die van businesssupport. Hieronder lees je meer over de functies waaraan je hierbij kunt denken, en hoe belangrijk deze mensen zijn binnen een bedrijf.

Een bedrijf ‘runnen’ vraagt tijd en inzet

Veel mensen denken nog steeds onterecht dat de werkzaamheden binnen een bedrijf vooral bestaan uit het leveren van producten of diensten aan klanten. Vooral mensen die als zzp’er gaan werken of een eigen onderneming starten, zijn dan ook verbaasd hoeveel tijd er in ‘randzaken’ gaat zitten. Denk aan het leggen en onderhouden van contact met (potentiële) klanten, het bijhouden van de administratie en het factureren van geleverde producten of diensten. Het is dan ook niet opvallend dat er binnen ieder bedrijf met personeel, al snel vraag is naar iemand die dergelijke taken op zich kan nemen.    

Voorbeelden van titels en werkzaamheden van business-supportfuncties

Binnen de functiegroep business-support kunnen verschillende functies onderscheiden worden. Denk aan een executive assistant, die voornamelijk een bepaald persoon zoals een manager, directeur of ander directielid ondersteunen. Of een office manager, die een bredere rol heeft als het gaat om de verantwoordelijkheid om het gehele bedrijf of kantoor soepel en efficiënt te werken. Zoals facilitaire, administratieve of secretariële taken, of verantwoordelijk voor bijvoorbeeld het opstellen en versturen van facturen of de personeelsadministratie.

De functietitels zijn overigens enigszins een grijs gebied. Zo kennen veel mensen bijvoorbeeld ook wel de functietitel ‘directiesecretaresse’, die zowel gekoppeld kan zijn aan een functie als office manager of als executive assistant.

Sleutelfiguren voor een soepele bedrijfsvoering

Executive assistants en office managers vervullen echt een centrale sleutelrol binnen veel bedrijven. Belangrijk is dus dat ze niet alleen de benodigde kennis en ervaring in huis hebben, maar ook echt een klik met het bedrijf en de personen waarmee ze dagelijks veel te maken hebben. Ben je als bedrijf op zoek naar een geschikte kandidaat voor een functie als executive assistant of office manager? Of ben jij juist een office manager of executive assistant die een nieuwe uitdaging zoekt? Neem dan contact op met Het PA Bureau, een gespecialiseerd recruitmentbureau voor professionals in business-support.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie