Afbeelding
Afbeelding van Alina Kuptsova via Pixabay

Bespaar energie met Hubo

15 december 2022 om 14:44 Partnercontent

De energierekening lijkt het gesprek van de dag te zijn. Uiteraard is dat niet zo vreemd; er gebeurt heel veel op de energiemarkt. Naast het feit dat we druk bezig zijn met de energietransitie van fossiele energiebronnen naar duurzame energie, ligt er druk op de energieprijs. Aan alle kanten komen er voor bewoners in Doorn en omstreken goede tips om je huis beter te isoleren. Ben je niet zo handig? Dan kun je dit laten doen door Hubo of met behulp van de goede uitleg van de bouwmarkt toch van alles in huis zelf isoleren.

Warmte lekkage

Oudere huizen in Doorn en omstreken kunnen warmte lekken. Dit betekent dat de warmte die je in je huis wil hebben, juist geniepig door naden en kieren naar buiten lekt. Hierdoor is het in huis veel minder warm en ga je nog meer stoken voor een behaaglijke warmte in huis. En daar gaat je energierekening weer van omhoog. Je wil de warmte in huis houden en daarom is het goed om eens te kijken naar waar de warmte het huis verlaat door op zoek te gaan naar tocht. Dit vind je vaak rondom ramen en deuren en kun je met een vlaggetje of een kaars gemakkelijk opsporen. Daarnaast is het goed om na te gaan of het dak en de spouwmuur goed zijn geïsoleerd. En hoe zit het met de vloer? In nieuwe woningen zal dit veel minder ingrijpend zijn dan bij de oudere huizen, want bij nieuwbouwwoningen worden muren en daken vaak wel geïsoleerd.

Isoleren; doe het gewoon zelf

Het is goed om prioriteiten te stellen als je gaat isoleren. Je kan onmogelijk alles in één keer doen. Maak daarom een plan en werk deze stapsgewijs af. Grote projecten drukken de energiekosten het snelst, maar het dichten van naden en kieren is waarschijnlijk het goedkoopst om mee te beginnen. Het is aan jou waar je mee begint.

Belangrijk om te weten bij isolatie is dat je heel veel zelf kan doen. Met de groene tips van Hubo lukt het je gemakkelijk om simpele isolerende en dus energiebesparende maatregelen te nemen. Denk hierbij aan het plaatsen van isolatie rondom verwarmingsbuizen of het aanbrengen van radiatorfolie. En voor tips voor het dichten van naden en kieren rondom ramen en deuren.

De bouwmarkt helpt daarnaast met het op maat maken van planken, levert alles voor het isoleren bij je aan huis en staat voor je klaar met praktische tips als je er even niet uit komt. En heb je voor de klus geen geschikt gereedschap in huis? Dan kun je bij de Hubo in Doorn terecht voor het huren van boren, zaagmachines en meer.

 Besparen op de energierekening

Isoleren is een goede stap naar besparen op de energierekening. Wanneer het huis goed is geïsoleerd merk je al snel dat de thermostaat een graadje of twee lager kan. De warmte blijft namelijk binnenshuis en daarom hoef je minder te stoken. Hoe fijn is dat? En met hulp van Hubo lukt het zeker.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie