Afbeelding
Foto: Shutterstock

Geniet samen met je hond van een vakantie aan zee

7 maart 2022 om 14:01 Partnercontent

Op vakantie met een hond aan zee, heb jij het al eens overwogen? Het aantal gezinnen wat een huisdier meeneemt op vakantie is de laatste jaren toegenomen. Ten grondslag aan deze trend ligt het feit, dat huisdieren op steeds meer campings en vakantieparken in Nederland worden toegelaten. Een goede ontwikkeling, zo vinden de baasjes van deze dieren. Het is vaak een behoorlijke zoektocht om een geschikt pension voor het dier te vinden. Dat geldt in het bijzonder voor de zomerperiode, waarin veel Nederlanders naar het buitenland trekken. Een hond of kat meenemen is in dat geval vaak geen optie.

Vakantie in Nederland wint aan populariteit

Om een vakantie met de hond zo makkelijk mogelijk te maken, kiezen veel mensen voor een vakantie in eigen land. Denk bijvoorbeeld aan een bezoek aan een camping aan de kust van Noord-Holland, een camping in Zuid-Limburg of campings op een van de Waddeneilanden. Bij deze vakantiebestemmingen hoef je niet langer dan hooguit een paar uur te reizen. Iets wat zowel voor je huisdier, als voor jezelf prettig is. Op vakantie naar Frankrijk of Spanje met je hond is voor veel mensen geen optie. Is het niet vanwege de lange autorit, dan is het wel vanwege de warmte op deze vakantiebestemmingen. Niet iedere hond kan goed overweg met de hogere temperaturen in de zomermaanden. Aan de kust heeft het dier voldoende verkoeling.

Houd rekening met de regels voor viervoeters

Hartstikke leuk, je trouwe viervoeter mee op vakantie. Toch zijn er ook een aantal nadelen! Het meenemen van je huisdier beperkt je in enige mate. Zo kun je het dier niet altijd vrij los laten lopen op het vakantiepark of de camping. De meeste parken vereisen dat je de hond aangelijnd houdt. Ook kun je het dier niet naar ieder restaurant meenemen, wanneer in je in de avond uiteten gaat. Hetzelfde geldt voor het bezoek aan een strand binnen Nederland. Voor de meeste stranden geldt dat honden er overdag en soms ook in de avond niet welkom zijn. Voornamelijk om het strand schoon te houden voor andere badgasten.

Aantal boekingen op Nederlandse campings groeit hard

Nederlandse vakantieparken en campings zien het aantal boekingen voor de komende zomerperiode op hoog tempo toenemen. Er zijn verschillende vakantieparken die aangeven dat de bezetting momenteel al hoger ligt dan in de periode voorafgaand aan de uitbraak van de corona pandemie. Een ontwikkeling die laat zien, dat veel Nederlanders niet meer ver weg hoeven om een fijne vakantieperiode te hebben. Voorheen voelden veel gezinnen enige druk om naar het buitenland te trekken voor een fijne vakantie. Die druk is er bij veel mensen niet meer. Een goede ontwikkeling, want ook Nederland heeft de toerist ontzettend veel te bieden!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie