Afbeelding
Foto: Shutterstock

Haal de spullen voor je vakantie tijdig in huis

27 juni 2022 om 16:03 Partnercontent

Wat wordt jouw vakantiebestemming de komende zomerperiode? Kies je na meerdere jaren in Nederland te zijn gebleven voor een vakantie elders in Europa, of ga je dit jaar opnieuw voor een vakantie in Bunnik? Uit recent onderzoek blijkt dat ten opzichte van vorig jaar een groter aantal vakantiegangers voor een vakantie buiten Nederland kiest. Eerder bleef 39% van de Nederlanders in eigen land, dit jaar zal dat zo’n 29% zijn. Wat je vakantiebestemming dit jaar ook wordt, het is raadzaam je vakantiespullen tijdig in huis te halen. Denk niet alleen aan je tent, je kleding en bijvoorbeeld het gasstel voor op de camping, maar ook aan verrekijkers en camera’s. Grote tekorten aan grondstoffen maken dat sommige producten in veel winkels niet voorradig zijn. 

Systeemcamera nog altijd beter dan een smartphone

Hoewel de camera van een gemiddelde smartphone de afgelopen jaren sterk ontwikkeld is, kiezen veel mensen nog altijd voor bijvoorbeeld een Nikon- of Canon systeemcamera. Niet zonder reden, daar de kwaliteit van deze systeemcamera’s vaak beter is dan die van de camera in een smartphone. Het verschil in kwaliteit is het duidelijkst, wanneer het gaat om foto’s die met ingezoomde lens zijn genomen. Beelden op een smartphone zullen al snel vaag en pixelachtig worden. Daar waar het beeld van een goede systeemcamera ook ingezoomd scherp blijft.

Kwaliteit van de lens minstens zo belangrijk

Niet alleen de kwaliteit van de systeemcamera zelf bepaalt hoe scherp de foto’s zullen zijn tijdens de vakantie komende zomer. Het is minstens zo belangrijk om te investeren in een kwalitatief goede lens. Lenzen worden aangeboden voor dichtbij, voor veraf en bijvoorbeeld specifiek voor in de stad. Verdiep je vooraf goed in de verschillende mogelijkheden, wanneer je een nieuwe systeemcamera met lens bestelt. Zo verzeker je jezelf van fraaie vakantiefoto’s! Met een goede systeemcamera en bijpassende lens kun je jaren vooruit. 

Opblaasbare tent de nieuwe trend

Je herkent de frustraties rond het opzetten van een tent vast. Voor veel mensen reden om na de eerste kampeervakantie voor een aantal vakanties in een hotel of appartement te kiezen. Hoe steek je de stokken in het tentdoek wat je netjes uitgerold hebt op de grond? Op welke manier zorg je dat de luifel van de tent strak staat, zonder dat deze klappert bij een windvlaag? Een nieuw model tent neemt veel van deze frustraties weg; de opblaasbare tent. Bij deze tenten wordt niet langer gebruik gemaakt van tentstokken om de tent z’n vorm te geven. In plaats daarvan blaas je lucht in de verschillende luchtslangen. Een tent is hiermee veel sneller en makkelijker op te zetten. Qua vorm verschilt de opblaasbare tent niet van het klassieke model. Evenals dat deze tenten niet veel duurder zijn. Ken jij de opblaasbare tent al? 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie