Afbeelding
Foto: Shutterstock

Nederlanders pakken steeds vaker de trein naar hun vakantiebestemming

Partnercontent

Op vakantie met de trein heeft de afgelopen jaren aan populariteit gewonnen. Met de trein naar Parijs vertrekken resulteert vaak in tijdswinst ten opzichte van het gebruik van het vliegtuig of de auto. Daar komt bij dat het gebruik van de trein over het algemeen goedkoper is. Ook verschillende andere vakantiebestemmingen binnen Europa zijn goed te bereiken met het openbaar vervoer. Startpunt van een dergelijke vakantie zijn de stations van Amsterdam, Utrecht en Rotterdam. Sommige vakantiebestemmingen hebben een rechtstreekse verbinding, zoals Parijs en Londen, voor anderen moet worden overgestapt. Overweeg jij al op vakantie te gaan met de trein?

Gebruik van de trein biedt verschillende voordelen 

Kijk eens naar Woty reisinformatie en tips, wanneer je meer wilt weten over de verschillende vakantiebestemmingen die je bereikt met de trein. Het gebruik van de trein biedt verschillende voordelen. Zoals reeds genoemd werd, zitten die voordelen onder meer in de kosten van treintickets. Wanneer je een ticket richting Parijs of Londen enkele maanden voor vertrek boekt, kost het je niet meer dan honderd euro voor een retourtje Frankrijk of Engeland. Zou je per vliegtuig reizen, dan liggen die kosten vaak veel hoger. Daarbij biedt het reizen met de trein je veel flexibiliteit. Je hoeft niet om 5.00 uur op het station te staan, maar kunt ook een trein later nemen; ze rijden naar de meeste bestemmingen meermaals per dag. Daar waar vakantievluchten vaak alleen in de vroege ochtend vertrekken.

Met de trein ben je eerder bij je accommodatie

Naast de kosten en flexibiliteit van de trein, arriveer je eerder op je vakantiebestemming. Je bent in Parijs binnen 3.5 uur. Handig van de treinverbinding naar Parijs is dat je direct in het centrum staat. Daar waar je vanaf de luchthaven nog een rit met de taxi of bus voor de boeg hebt. Iets langer is de reis per trein naar Londen: 4 uur en 10 minuten. De besparing in tijd zit voornamelijk in het feit, dat je geen uren voor vertrek op het station aanwezig hoeft te zijn. Je hoeft immers geen bagage in te laten checken en ook een route langs de douane is niet noodzakelijk. Wanneer je tien tot vijftien minuten voor vertrek met de Thalys op het station staat, is dat voldoende.

Veel Nederlanders kennen hun vakantiebestemming al

Het aantal Nederlanders wat weet wat de vakantiebestemming wordt deze zomer ligt aanmerkelijk hoger dan een jaar eerder. Zo’n tachtig procent geeft aan al te weten waar men de komende vakantieperiode verblijft. Daar waar dit percentage een jaar eerder op zeventig procent lag. Overigens heeft niet ieder gezin de vakantie ook al geboekt. Dit jaar kiest een iets hoger percentage van de vakantiegangers voor een bestemming buiten Nederland.

advertentie