Mooie raamdecoratie geeft je huis allure

19 maart 2020 om 17:01 Partnercontent

De ogen zijn de vensters van onze geest, maar vensters in een huis geven inzicht in ons leven. Als de woonkamer het pronkstuk van je woning moet worden, is het kiezen van de juiste raamdecoratie heel erg belangrijk. Het venster van de woonkamer gunt wandelaars en buren af en toe een korte blik in het leven dat zich afspeelt achter de voordeur. Soms vinden we dat prettig maar soms ook niet. Raamdecoratie zorgt voor de juiste balans.

Raamdecoratie geeft sfeer
Er is veel prachtige raamdecoratie te vinden in Nederland en daarbuiten. Raamdecoratie hang je niet alleen op om je woning te verfraaien maar het heeft ook een functionele rol. Raamdecoratie zorgt namelijk ook voor de juiste lichtinval. Dat kan met verduisterende of lichtdoorlatende raamdecoratie, maar ook met jaloezieën of (rol)gordijnen. Raamdecoratie kun je kant en klaar kopen of zelf maken. Goedgekozen raamdecoratie is een representatie van je smaak en je gevoel. Het kan representatief zijn voor alle leden van je gezin. Ook de eenvoudige kant en klaar verkrijgbare versies kunnen prachtig verwerkt worden tot blikvangers, en zo hoort het ook.

Trends in raamdecoratie
Stof zal nooit uit de mode raken. Met de eenvoudige rolgordijnen, die al jarenlang worden gebruikt, kun je eenvoudige of kleurrijke raamdecoratie maken met een dubbel doel.  Versiering, maar ook het praktisch buitensluiten van voorbijgangers die je huis binnenkijken. Voor het interieur houden we het op wit en aarde kleuren, maar met raamdecoratie kunnen we meer gewaagde kleuren en texturen naar voren brengen. Als decoratie voor binnenshuis zijn stoffen niet weg te denken. Een bed is pas opgemaakt wanneer de sprei er overheen ligt. Kussens voor bed en meubels zijn ondenkbaar zonder kussensloop. Kleden op de vloer zijn ongemerkt aanwezig, maar prachtige decoraties van stof. Maar er is meer keuze…

Nieuwe mogelijkheden
Dankzij de vele nieuwe stoffen en andere materialen die vandaag de dag op de markt verschijnen kun je kleuren en stoffen ook als raamdecoratie blijven gebruiken, maar veiliger, sterker en meer slijtvast. Luchtig en delicaat, of juist zwaar en sluitend. Hout is immens populair maar ook kuststoffen en vooral de plastics hebben hun plekje op de markt verovert. Een glas-in-loodraam ophangen kan ook gewoon in de woonkamer, en dat hoeft al niet meer van echt glas te zijn. Zo kun je de kleuren en vormen laten spelen met het licht van de zon.

Laat je inspireren door je eigen fantasie
Het zijn niet de stoffen of materialen die bepalend zijn voor de uiteindelijke raamdecoratie. Het is je eigen smaak, en de smaak van je familieleden als je wilt, die bepaalt hoe je raamdecoratie eruit gaat zien. Laat je inspireren door je eigen smaak en fantasie. Laat de familie ook een woordje meespreken over decoratie van de ramen. Op de eigen kamer of voor het raam van de woonkamer. Je partner en je kinderen kunnen ook hun smaak tot uitdrukking brengen. Natuurlijk moet je rekening houden met de leeftijden en de ontwikkeling van je kind, maar je kinderen hebben smaak!
Op zoek naar inspiratie? Kijk dan op www.creon-raamdecoratie.nl/

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie