Afbeelding
Timmerwerk

Aan de slag met interieurconstructies? Kies voor duurzaam plaatmateriaal

31 mei 2021 om 16:04 Partnercontent

Staat er binnenkort binnentimmerwerk bij u op de planning, zoals het maken van een bedombouw, keukenkast-frontjes, deuren, vensterbanken of meubels? Dan is het aan te raden om hier MDF voor te gebruiken. Deze afkorting staat voor Medium Density Fibreboard. De fijne houtvezels van dit geperste plaatmateriaal met een middelharde dichtheid, zijn onder hoge temperatuur en hoge druk met elkaar verlijmd. Dat maakt MDF-platen oersterk en tegelijkertijd eenvoudig om te bewerken. Schaven, frezen, zagen en boren, gaan bijvoorbeeld ontzettend makkelijk. Daarbij komt dat MDF-platen niet splinteren en breed toepasbaar zijn.

Voor een ruim assortiment zit u goed bij Houthandelonline. De producten worden rechtstreeks vanaf de leverancier bij u thuis bezorgd en dat scheelt aanzienlijk in de prijs!

Breed toepasbaar

Er wordt onderscheid gemaakt tussen MDF voor binnen en MDF voor buiten. Als u zelf meubels wilt maken zoals een computerkast, een badkamermeubel of een speelgoedkist, kunt u kiezen voor MDF in vele soorten en maten. Iedere plaat heeft zijn eigen kenmerken en is leverbaar in uiteenlopende maten en diktes. Er bestaat onder andere: standaard MDF, brandvertragend en vochtwerend MDF, extra grote XXL-platen en gefineerd MDF. Voor elk project kunt u dus het meest geschikte Medium Density Fibreboard selecteren. In de webshop van Houthandelonline vindt u een zeer compleet aanbod. Per product staan de specificaties, lengte-, breedte- en diktematen, de prijs per meter, de stuksprijs en de toepassingsmogelijkheden vermeld. Wilt u MDF-platen buiten toepassen? Dan kunt u het hoogwaardige MDF Exterieur gebruiken voor beschutte buitentoepassingen.

Sterk en duurzaam 

Een ander soort plaatmateriaal dat ook zeer geschikt is voor interieurconstructies is OSB. Het heeft tal van positieve eigenschappen en een fraaie, karakteristieke uitstraling. OSB staat voor Oriented Strand Board en is licht in gewicht, duurzaam en sterk. De watervast gelijmde platen bestaan uit verschillende lagen houtsnippers die zijn verbonden met een bindmiddel. De snippers worden geselecteerd op vorm en dikte. Bij de buitenlagen worden OSB-platen evenwijdig aan de plaatlengte gericht. Als u het plaatmateriaal onbehandeld laat, zorgen de robuuste houtsnippers voor een industriële en stoere uitstraling. Daarom leent OSB zich perfect voor het maken van boekenkasten, kledingkasten en werktafels. Ook is het geschikt om op de vloer te leggen. U kunt het lakken of in een eigentijdse kleur schilderen.

 Hebt u een mooi ontwerp voor het project waar u mee aan de slag gaat? Bestellen werkt snel en eenvoudig bij Houthandelonline. De groothandel voor bedrijf en particulier levert in heel Nederland en België. Ook voor olie, verf, beits en bevestigingsmaterialen bent u er aan het juiste adres. Hetzelfde geldt voor vakkundig advies. Want de bevlogen specialisten staan u bij vragen graag te woord. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie