De oude situatie op het recyclingstation Bunnik.
De oude situatie op het recyclingstation Bunnik. RMN

Nieuwe inrichting op Recyclingstation Bunnik

4 februari 2023 om 14:45 Overig

BUNNIK Sinds januari 2016 beheert Reinigingsbedrijf Midden Nederland (RMN) het recyclingstation in gemeente Bunnik. Destijds heeft RMN de inrichting met bijbehorende inventaris één op éen overgenomen en niets veranderd aan de bedrijfsvoering. ,,Nu - vijf jaar later – zijn de behoeften van bezoekers veranderd en de containers sterk verouderd. Hoog tijd dus om het terrein aan de Rumpsterweg opnieuw in te richten, zodat het terrein toekomstbestendig is voor een eventueel groeiend aantal bezoekers. De hiervoor benodigde werkzaamheden starten op maandag 13 februari”, aldus RMN.
 
De huidige containers zijn verouderd en hebben een beperkte capaciteit. RMN gaat daarom deze oude containers vervangen voor grotere containers en gereviseerde perscontainers. ,,Het voordeel van deze gereviseerde persen is dat de levensduur en garantie hetzelfde zijn als bij gloednieuwe varianten. Door het hergebruik hebben ze een kleinere ecologische voetafdruk met minder CO2 uitstoot en minder uitputting van grondstoffen.”

Doordat het bij het gebruik van grotere containers langer duurt voordat deze vol zitten, hoeft RMN deze ook minder vaak om te wisselen. ,,Dat betekent dus dat we minder rijbewegingen met grote transportvoertuigen hoeven te maken wat ook weer beter is voor het klimaat.”

Meer hergebruik

Bij de herinrichting is zoveel mogelijk rekening gehouden met de bestaande structuur van het terrein. Inwoners die het recyclingstation binnenkort bezoeken moeten misschien even zoeken naar de juiste container. De volgorde van de containers past RMN namelijk ook aan. Materialen zoals gips, hout, metalen, textiel, tuinafval en hard kunststof komt men als eerste tegen op de rijroute. Deze materialen zijn zeer geschikt voor hergebruik. Wie aan het einde van de rijroute is, heeft nog maar weinig over wat in de container voor restafval hoort. RMN: ,,Deze aanpassing zorgt voor minder opstoppingen met als voordeel een betere verkeersveiligheid op het terrein.”

Hinder

De werkzaamheden voeren we zoveel mogelijk uit op de maandagen als het recyclingstation al is gesloten. Zo ondervinden de inwoners van gemeente Bunnik zo min mogelijk hinder van de werkzaamheden. Ook probeert RMN ook zoveel mogelijk rekening te houden met de omwonenden van het terrein aan de Rumpsterweg. De betreffende werkzaamheden zijn volgens de geldende wet- en regelgeving en aangemeld bij de betreffende instanties.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie