Afbeelding
RTVUtrecht/Jordi de Jong

Verscherpte controles bij RMN recyclingstations

Overig

BUNNIK Reinigingsbedrijf Midden Nederland (RMN) scherpt de toegangscontroles op de recyclingstations nog verder aan. RMN merkt dat er nog veel bezoekers van buiten de RMN gemeenten afval komen brengen of dat de hoeveelheden per keer te veel zijn. ,,Bij mensen die binnenkort een bezoek aan het recyclingstation brengen in hun gemeente, controleren wij bij de toegang of hij of zij daadwerkelijk woonachtig is in de betreffende gemeente. Ook bekijkt de medewerker wat en hoeveel men komt inleveren”, aldus RMN.

ALGEMENE TOEGANGSREGELS ,,Wij vinden het belangrijk dat het er op onze recyclingstations veilig aan toe gaat. Daarom gelden er een aantal algemene toegangsregels tijdens het bezoek.”

- Het recyclingstation is alléén bedoeld voor particulieren en niet voor bedrijven/verenigingen.

- Houd bij een bezoek aan het recyclingstation het legitimatie gereed;

- Toegang tot het recyclingstation is alléén voor inwoners uit de betreffende gemeente (neem bijv. een poststuk mee om dit aan te tonen)

- Fietsers en bezoekers te voet dienen ook aan te sluiten in de wachtrij (i.v.m. de veiligheid).

- Afhankelijk van het aantal bezoekers bepalen de medewerkers hoeveel personen en/of auto’s het terrein op mogen.

- Haal geen spullen uit de containers, dit is niet toegestaan.

De medewerkers bepalen de toegang van de laatste auto van de dag. Dit kan eerder zijn dan de genoemde sluitingstijd van die dag, vanwege de nog aanwezige auto’s op het terrein.

INLEVEREN RMN: ,,Bedenk bij grofvuil, zoals kapot meubilair of lege (verhuis)dozen eerst of het misschien nog bruikbaar is voor iemand anders. Is dit niet het geval, breng het dan weg naar het recyclingstation. Op het recyclingstation is het mogelijk om ruim 25 verschillende soorten afval/grondstoffen gescheiden in te leveren. De in te leveren hoeveelheden per materiaalsoort is terug  te vinden op www.rmn.nl of in de gratis RMN app. Bij grote hoeveelheden puin en tuinafval is het vaak makkelijker om een bouwcontainer aan huis te huren.

advertentie
advertentie