RMN komt geld tekort
RMN komt geld tekort RTVUtrecht/Jordi de Jong

RMN haalt weer kerstbomen op

9 januari 2023 om 09:00 Overig

BUNNIK Reinigingsbedrijf Midden Nederland (RMNstart na Driekoningen met het ophalen van echte kerstbomen aan huis. Wie sneller van zijn of haar kerstboom af wil kan deze zelf wegbrengen naar het recyclingstation.

Wanneer RMN in welke straat langskomt, staat op de digitale afvalkalender of in de gratis RMN-app. RMN: ,,Leg uw echte kerstboom pas op de geplande ophaaldag uiterlijk om 07.30 uur neer op de plek waar u normaal gesproken uw container (kliko) neerzet. Woont u in een flat of appartementencomplex? Bied dan uw echte kerstboom aan op vijf meter afstand van de ondergrondse verzamelcontainer.” RMN haalt alleen echte kerstbomen op. 

Het inzamelen van de kerstbomen is een taak die RMN naast haar reguliere werkzaamheden uitvoert. ,,Dit vergt extra inzet qua voertuigen en personeel. Het kan dan ook voorkomen dat RMN niet op de geplande ophaaldag, maar later die week bij een adres langskomt om de kerstboom op te halen. Neem pas contact met het Klantcontactcentrum op als de kerstboom - anderhalve week na de ophaaldag - nog niet is weggehaald. Medewerkers van RMN doen uiteraard hun uiterste best om de kerstboom zo snel mogelijk op te halen, laat het reinigingsbedrijf weten.

Houd bij het neerleggen van de echte kerstboom rekening met de volgende aanbiedregels:

- Bied de kerstboom aan zonder kluit, houten kruis, pot of emmer

- Haal alle versiering, verlichting, slingers en ornamenten uit de kerstboom

- De kerstboom mag maximaal 2.5 meter zijn

- Kunstbomen en andere bomen moeten inwoners zelf inleveren op het recyclingstation.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie