Afbeelding

Voedselbank Kromme Rijn houdt inzamelactie bij AH Bunnik

24 juni 2022 om 17:41 Overig Deel je nieuws

Op zaterdag 2 juli a.s. is de Voedselbank Kromme Rijn aanwezig bij Albert Heijn in Bunnik. Tussen 09.00 en 16.00 uur wordt door een aantal vrijwilligers aan iedere klant gevraagd om wat extra artikelen te kopen, die vervolgens gedoneerd worden aan de Voedselbank. Om te bepalen om welke producten het gaat, wordt er aan de klanten een lijstje verstrekt, waarop exact aangegeven staat aan welke artikelen de Voedselbank dringend behoefte heeft.

Helaas is er nog steeds een grote groep mensen, die van de Voedselbank gebruik moet maken. Landelijk zijn er momenteel ongeveer 100.000 personen die op de hulp van de Voedselbank zijn aangewezen, waarvan ook een fiks aantal in de Kromme Rijn streek.

In onze regio zijn circa 60 vrijwilligers actief om ervoor te zorgen dat er iedere week voedselpakketten leverbaar zijn voor de klanten van de Voedselbank. Ook op het landelijk hoofdkantoor van de Voedselbank, gevestigd in Houten, werken trouwens uitsluitend vrijwilligers. 

De Voedselbank Kromme Rijn is afhankelijk van haar vrijwilligers, leveranciers die gratis producten leveren én van de steun van de bevolking. Daarom organiseert de Voedselbank dit soort  acties, omdat de voorraad van bepaalde producten nog al eens tekort schiet. Dit geldt met name voor langer houdbare artikelen. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie