.
. .

Voedselbank houdt inzamelactie bij Jumbo Odijk

5 februari 2020 om 12:49 Maatschappelijk Deel je nieuws

Op zaterdag 15 februari a.s. is de Voedselbank Kromme Rijn aanwezig bij de Jumbo op de De Meent in Odijk. In samenwerking met de Protestante Gemeente Odijk (het Witte Kerkje) wordt tussen 09.30 en 17.00 uur door een aantal vrijwilligers, van zowel de Voedselbank als van de Protestante Gemeente, aan iedere klant gevraagd om wat extra artikelen te kopen, die vervolgens gedoneerd worden aan de Voedselbank. Om te bepalen om welke producten het gaat, wordt er aan de klanten een lijstje verstrekt, waarop exact aangegeven staat aan welke artikelen de Voedselbank dringend behoefte heeft.

Hoewel het economisch beter lijkt te gaan, is er helaas een grote groep mensen, die van de Voedselbank gebruik moet maken.  Door bijvoorbeeld faillissement van het bedrijf waar zij werkten, raken nog steeds mensen werkeloos en komen niet meer aan de slag. Landelijk zijn er momenteel ongeveer 140.000 personen die op de hulp van de Voedselbank zijn aangewezen, waarvan ook een helaas groeiend aantal in de Kromme Rijn streek.

In onze regio zijn circa 60 vrijwilligers actief om ervoor te zorgen dat er iedere week voedselpakketten leverbaar zijn voor de klanten van de Voedselbank. De Protestante Gemeente Odijk, die al jaren donateur van de Voedselbank Kromme Rijn is , heeft aangeboden om deze inzamelactie te ondersteunen.  Een aantal van hun leden zal dan ook a.s. zaterdag bij de Jumbo Odijk helpen bij deze inzameling.

De Voedselbank Kromme Rijn is afhankelijk van haar vrijwilligers, leveranciers die gratis producten leveren én van de steun van de bevolking. Daarom organiseert de Voedselbank dit soort  acties, omdat de voorraad van bepaalde producten nog al eens tekort schiet. Dit geldt met name voor langer houdbare artikelen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie