Voedselbank Kromme Rijn houdt inzamelactie bij AH Bunnik

21 juni 2017 om 00:00 Lokaal nieuws

Op zaterdag 1 juli a.s. houdt de Voedselbank Kromme Rijn een inzamelactie bij Albert Heijn in Bunnik. Tussen 10.00 en 16.00 uur wordt door een aantal vrijwilligers aan iedere klant gevraagd om (een) extra artikel(en) te kopen, die vervolgens gedoneerd worden aan de Voedselbank. Om te bepalen om welke producten het gaat, wordt er aan iedere AH klant een lijstje verstrekt, waarop exact aangegeven staat aan welke houdbare artikelen de Voedselbank dringend behoefte heeft.

Hoewel het economisch beter lijkt te gaan, is er helaas een grote groep mensen, die van de Voedselbank gebruik moet maken. Door bijvoorbeeld faillissement van het bedrijf waar zij werkten, raken nog steeds mensen werkeloos en komen niet meer aan de slag. In 2016 werkten ca 11.000 vrijwilligers vanuit 166 lokale Voedselbanken omdat maar liefst 135.000 mensen afhankelijk waren van de Voedselbank.

In onze regio zijn circa 60 vrijwilligers actief om ervoor te zorgen dat er iedere week voedselpakketten leverbaar zijn voor de klanten van de Voedselbank. Ook op het landelijk hoofdkantoor van de Voedselbank, gevestigd in Houten, werken trouwens uitsluitend vrijwilligers.

De Voedselbank Kromme Rijn is afhankelijk van haar vrijwilligers, leveranciers die gratis producten leveren én van de steun van de bevolking. Daarom organiseert de Voedselbank dit soort acties, omdat de voorraad van bepaalde producten nog al eens tekort schiet. Dit geldt met name voor langer houdbare artikelen als blikjes soep, rijst en aardappelpuree.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie