Demonstranten willen niet dat in Amelisweerd bomen worden gekapt voor de verbreding van de A27
Demonstranten willen niet dat in Amelisweerd bomen worden gekapt voor de verbreding van de A27 TS

Duizend demonstranten tegen bomenkap in Amelisweerd

6 december 2020 om 21:13 Overig

BUNNIK – Zo’n duizend mensen deden zondagmiddag mee aan de demonstratie tegen de verbreding van de A27 bij Amelisweerd. Ze fietsen vanaf het Jaarbeursplein naar de Weide tot Vermaeck, vlakbij Theehuis Rhijnauwen. Daar werd een korte demonstratie gehouden.

De demonstratie was een initiatief van een coalitie van Utrechtse partijen die tegen de plannen van Minister Cora van Nieuwenhuizen zijn om de A27 bij Amelisweerd te verbreden. In Utrecht is veel weerstand tegen het plan, waarvoor een deel van het bos van Amelisweerd gekapt moet worden. Het verbredingsplan kost 1,5 miljard euro. ,,In de huidige stikstof-, klimaat- en gezondheidscrisis, is het verbreden van wegen ten koste van bos het laatste wat een verantwoordelijke overheid zou moeten doen.’ zegt Anneke Wensing van de actiegroep ‘Amelisweerd niet Geasfalteerd’.

Aan de fietsdemonstratie deden verschillende Utrechtse groepen, waaronder Extinction Rebellion Utrecht, Amelisweerd niet Geasfalteerd, Internationale Socialisten Utrecht en de Kerngroep Ring Utrecht mee.

Op de actiewebsite www.ikgadeboomin.org hebben honderden mensen inmiddels aangegeven het bos desnoods met hun lichaam te willen beschermen. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie