Tijdens het aanbieden van de petitie was het druk op het gazon van het gemeentehuis
Tijdens het aanbieden van de petitie was het druk op het gazon van het gemeentehuis Kuun Jenniskens

Hondenspeelparadijs vreest sluiting

25 september 2019 om 07:30 Overig

ODIJK Vlak voor de raadsvergadering was het druk op het gazon voor het Odijkse gemeentehuis. Honden en hun baasjes waren aanwezig om de petitie van Kimberly Wollaars te ondersteunen. Zij verzamelde 2262 handtekeningen voor het behoud van het hondenspeelparadijs aan de Achterdijk in Bunnik. Burgemeester Ruud van Bennekom nam de handtekeningen namens de gemeenteraad in ontvangst. Oprichtster Stefanie van Rooij vreest voor sluiting.

door Kuun Jenniskens

Deze week nam het Bunniks college een besluit over de vorm waarin het hondenspeelparadijs verder zou kunnen gaan. De kantine en winkel, het toilet, de opslagruimte en de lichtmasten passen niet in het bestemmingsplan en moeten worden verwijderd.

De hekken, speeltoestellen, speelvijver en hindernissen kunnen blijven staan. De openingstijden worden beperkt tot overdag van 10 tot 16 uur.

BEPERKT GEBRUIK Het college staat beperkt gebruik van het Hondenspeelparadijs toe. Daarmee dacht B&W zowel hondenbezitters, als klagende omwonenden - die last hadden van geblaf, lichtoverlast en onveilig geparkeerde auto's - tegemoet te komen.

In de optiek van B&W wordt het dan meer een hondenlosloopgebied met speeltoestellen.

OVERVALLEN Stefanie van Rooij zegt dat deze optie twee weken geleden in het gesprek met de gemeente niet aan hen is voorgehouden. Dus voelde ze zich deze week compleet overvallen door dit besluit. Dat heeft grote gevolgen, het bestuur vreest dat ze moeten sluiten. Het betekent namelijk dat de hondentrainingen in de avonduren geen doorgang kunnen vinden. Dat was de bron van inkomsten om de huur mee te kunnen betalen. Dus Stefanie van Rooij ziet de toekomst somber in. Essentie was een plek met toezicht, maar ze kan vrijwilligers daar niet zonder schuilplaats of toilet aanwezig laten zijn.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie