Jette Geldens ontwierp haar eigen burgemeesterspenning
Jette Geldens ontwierp haar eigen burgemeesterspenning Kuun Jenniskens

Jette Geldens geïnstalleerd als kinderburgemeester

20 september 2019 om 07:11 Politiek

ODIJK Bij aanvang van de raadsvergaderavond is Jette Geldens geïnstalleerd als kinderburgemeester. Van burgemeester Ruud van Bennekom kreeg ze een ambtsketen omgehangen, waarvan ze de penning zelf mee heeft helpen ontworpen. Jette sprak hierna de gemeenteraad toe, waarbij ze met groot enthousiasme uitsprak dat ze zin heeft in dit jaar.

door Kuun Jenniskens

Binnenkort steken beide burgemeesters de koppen bij elkaar om te kijken waar ze gezamenlijk willen gaan optrekken. Volgens Ruud van Bennekom zijn er al aanvragen binnen van organisaties die de kinderburgemeester bij bepaalde activiteiten willen ontvangen.

De komst van een kinderburgemeester was een belangrijke wens van burgemeester Ruud van Bennekom: ,,Hiermee kunnen we ook in Bunnik uitdrukking geven aan kinderrechten. Ook in Bunnik wonen kinderen die het achter de voordeur slecht hebben. Jette Geldens zal in Bunnik de stem zijn om ons te vertellen wat kinderen belangrijk vinden."

De kinderburgemeester gaat direct aan de slag. Op zaterdag 21 september gaat ze naar de kinderrun 'Werkhoven Loopt'. Op 28 september is ze aanwezig bij de landelijke dag kinderburgemeesters.

Informatie over haar werkzaamheden kunt u hier vinden.

Mooie tekening op de penning met een rivier, dorpjes, bomen en wolkjes
Staande op een kratje hield Jette Geldens een speech voor de gemeenteraad
De twee Bunnikse burgemeesters
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie