gft-afval gaat in de grijze kliko met bruin deksel
gft-afval gaat in de grijze kliko met bruin deksel RMN

RMN past kleurstelling container aan

26 augustus 2019 om 15:17 Overig

BUNNIK Vanaf vandaag kan er een nieuwe variant container voor groente-, fruit- en tuinafval (gft) in het straatbeeld van gemeente Bunnik en Soest verschijnen. De nieuwe variant gft-container is grijs met een bruin deksel. RMN (Reinigingsbedrijf Midden Nederland) voert deze nieuwe variant geleidelijk in. Inwoners die bijvoorbeeld een aanvraag doen voor een extra gft-container of de huidige gft-container moeten omwisselen vanwege schade, ontvangen de nieuwe variant container. De huidige bruine containers blijft RMN uiteraard ook legen.

Efficiënter en kostenbesparend RMN directeur Rob Schram: ,,RMN bereidt zich steeds meer voor op het inzamelen van grondstoffen in plaats van afval. De invoering van een nieuwe kleurstelling van de containers is hier een onderdeel van. Daarnaast is er minder opslagcapaciteit nodig voor de nieuwe containers. Deze nieuwe aanpak is bovendien kostenbesparend voor de betrokken RMN gemeenten. De kleur van het deksel geeft aan welk afval (oftewel grondstoffen) er in de container horen".

GRIJZE CONTAINERS MET GEKLEURD DEKSEL  In een aantal RMN gemeenten zijn de grijze containers met gekleurd deksel al een bekend fenomeen. Denk hierbij aan de grijze container met blauw deksel voor de papierinzameling, maar ook aan de grijze container met oranje deksel voor de inzameling van plastic verpakkingsafval, metaal (blik) en drankenkartons (PMD). De container voor de inzameling van gft heeft in de gemeente Bunnik en Soest een bruin deksel en in de overige RMN gemeenten een groen deksel.

Wat mag er in de container voor gft? Nu bestaat het restafval nog voor zo'n een derde uit gft en etensresten. Zonde, want gft en etensresten zijn een waardevolle grondstof. Naast het algemene groente- fruit- en tuinafval horen dus ook de etensresten in de container voor gft. Denk hierbij aan gekookt voedsel, vis en vlees (ook graatjes en botjes). Meer informatie over wat wel en niet bij het gft hoort, is te vinden op de scheidingswijzer op www.rmn.nl (na het intypen van postcode en huisnummer) of in de gratis RMN-app

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie