Marijn de Vries
Marijn de Vries Marijn de Vries

Raadspraat: Ruimte Geven, Grenzen Stellen

22 november 2023 om 10:45 Opinie Raadspraat

Terwijl de herfstbladeren hun weg vinden naar de grond, brengt november een belangrijk moment met zich mee: de verkiezingen. Op 22 november hebben we de kans om onze stem te laten horen en de koers te beïnvloeden.

“Ruimte geven. Grenzen stellen.” Een krachtige leidraad die niet alleen de nationale VVD kenmerkt, maar ook de lokale inzet van de VVD Bunnik bepaalt. In een tijd waarin velen zich zorgen maken over de kosten van het leven, belooft de VVD een terugkeer naar het gevoel van welvaart. Een belofte om ervoor te zorgen dat hardwerkende Nederlanders, ook hier in Bunnik, de vruchten plukken van hun inspanningen.

Landelijke thema’s als de hoge asielinstroom en de woningnood zijn ook in Bunnik voelbaar. De VVD Bunnik erkent deze zorgen en pleit voor een eerlijke afweging. Kunnen we de asielinstroom aan in een kleinschalig AZC van in eerste instantie 90 tot 130 asielzoekers op de Regulierenring in Bunnik? Is het rechtvaardig tegenover degenen die al lang op een woning wachten? De VVD staat voor een beleid dat zowel rechtvaardig als effectief is, zodat we echte vluchtelingen kunnen helpen zonder anderen tekort te doen.

Kleinschalige bouwprojecten, hoe sympathiek ook, zijn inclusief sociale huur meestal onrendabel. Onlangs hebben we in de raad dat weer ervaren bij een bouwplan op de Ds H. Pollaan in Werkhoven en Krommerijnstraat in Bunnik. De VVD stelt zich niet onverschillig op tegenover sociale huur, maar ziet het als een prioriteit om het middensegment te versterken. Wat ons betreft is het zonde dat bouwplannen nu niet door kunnen gaan. Door juist meer te bouwen in het middensegment ontstaat er ruimte voor doorstroming, wat de woningmarkt dynamischer maakt.

De roep om verandering is luid en duidelijk. De VVD begrijpt dat we vooruit moeten, en dat betekent scherpe keuzes maken. Keuzes die werken, keuzes die rust brengen en het vertrouwen herstellen.

De VVD heeft uw stem nodig. Met uw steun kunnen we werken aan een beleid dat resultaten boekt voor alle inwoners in Nederland en lokaal die van Bunnik. Oplossingen die op korte én lange termijn werken, zodat we samen kunnen zeggen: “Wat hebben we het toch goed voor elkaar in Bunnik.”

Marijn de Vries,
VVD Bunnik

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie