Sinterklaas is druk aan het overleggen met alle lokale organisaties
Sinterklaas is druk aan het overleggen met alle lokale organisaties Agnes Corbeij

Sinterklaas komt niet in Odijk, in Bunnik en Werkhoven anders dan anders

29 oktober 2021 om 09:24 Activiteiten

BUNNIK/ODIJK/WERKHOVEN Komt hij wel of komt hij niet, die vraag stellen steeds meer ouders en kinderen, ook in de gemeente Bunnik. In Odijk is de knoop doorgehakt, daar komt Sinterklaas dit jaar helaas niet aan. In Bunnik en Werkhoven liggen plannen klaar voor een intocht. Na de persconferentie van volgende week zal meer duidelijkheid ontstaan. 

door Agnes Corbeij 

Het organiserend comité in Odijk hakte eerder deze maand de knoop door. De organisatie meldt: ,,Wij zijn alles afwegende tot de conclusie gekomen dat wij dit jaar geen intocht van Sinterklaas zullen organiseren in Odijk. Wij zien binnen de mogelijkheden onvoldoende ruimte om er echt iets leuks van te maken voor de doelgroep. Wij sparen onze krachten op voor volgend jaar en hopen er dan weer een leuke en feestelijke gebeurtenis van te kunnen maken.”

DOORSTROMEN De Odijkse kinderen kunnen dit jaar aansluiten in omliggende dorpen. In Bunnik organiseren de ondernemers de intocht. Sjoerd Dirk van der Leest van ‘t Wapen van Bunnik: ,,Het wordt een doorstroomevenement. Er is geen ontvangst bij de brug, zoals gebruikelijk. De Sint komt wel gewoon over Het Slot en door de Dorpsstraat.” Zodra veel mensen zich op één locatie verzamelen, moeten coronatoegangsbewijzen gecontroleerd worden. Zolang de rondtocht in beweging is, is dat niet nodig. 

In Werkhoven ligt een plan om, ook zonder duidelijk startpunt, een rondtocht door het dorp te maken, met de Sint en Pieten. Jong Nederland, de organisator in het dorp, wil de optocht wel naar Het Kwartier leiden, waar de coronatoegangsbewijzen gecontroleerd gaan worden, voordat iedereen naar binnen zal gaan.

REGIO Ook in omliggende gemeenten maken organisaties er zoveel mogelijk ‘doorstroomevenementen’ van, zoals in Utrecht en Houten. In Zeist wordt gesproken over een heus ‘doorSTOOMevenement’. In alle plaatsen hangt spanning rond de persconferentie van volgende week. Als dan blijkt dat de regels rondom evenementen veranderen, kunnen vergunningen zomaar weer ingetrokken worden.  

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie