Afbeelding
www.pixabay.com

Raad van State snel klaar met bezwaren woningbouwplan Werkhoven

Rechtbank

DEN HAAG De kans is groot dat de Raad van State binnen zes weken goedkeuring geeft aan het bestemmingsplan Weerdenburg in Werkhoven. De Raad kwam vrijdag met geen enkele kritische noot tijdens een zitting over de bezwaren van een omwonende.

Het plan regelt de bouw van 22 woningen aan de rand van de dorpsbebouwing op de hoek van de Herenstraat en de Weerdenburgselaan. Zes van de 22 geplande woningen komen in een klein complex voor sociale huurwoningen op een hoek van het plangebied. Een bewoner van de Herenstraat vindt dat geen goed idee. Hij klaagde vrijdag bij de Raad vooral over de massaliteit van dit complex.

,,Op de mooiste plek van het plan komt het lelijkste gebouw”, klaagde hij. ,,In de hele Herenstraat zijn zulke kolossale panden niet te vinden.” Daarnaast vindt hij dat met dit complex de karakteristieke lintbebouwing langs de Herenstraat wordt aangetast. Alle andere woningen in het plan vindt de bezwaarmaker geen enkel probleem. Maar het complex met de sociale huurwoningen detoneert, ook met de andere nieuwe woningen, stelde hij.

‘NIET KOLOSSAAL’ Volgens een woordvoerster van de gemeente Bunnik detoneert het complex niet. Het complex mag niet hoger worden dan de andere woningen in het plan Weerdenburg. ,,Het wordt niet kolossaal.” De woordvoerster wees ook op de grote behoefte aan woningen in de gemeente. En van woningbouw op deze locatie was al langer sprake.

Het project wordt ontwikkeld door Weerdenburg Ontwikkeling. Dat bedrijf is van de familie die op deze plek lange tijd een agrarisch bedrijf exploiteerde.

advertentie