Woningbouw in Odijk.
Woningbouw in Odijk. D66 Bunnik

D66 Bunnik is terug: betaalbare woningen, groene dorpen en kansen voor iedereen

22 oktober 2021 om 13:26 Lokaal Deel je nieuws

D66 Bunnik doet in maart weer mee aan de Gemeenteraadsverkiezingen in de gemeente Bunnik. Dat is voor het eerst sinds 2006. daarna gingen D66 Bunnik en de VVD Bunnik op in de Liberalen. D66 Bunnik presenteerde deze week zijn conceptprogramma voor de komende 4 jaar. Voor D66 Bunnik staan de komende 4 jaar in het teken van de toekomst van Bunnik, Odijk en Werkhoven. In het conceptprogramma is veel aandacht voor betaalbare woningen, kansen voor iedereen, het vergroenen van de dorpen en het veiliger maken van fietsroutes.

5.000 woningen tot 2040

De regio heeft een grote woningnood, en D66 Bunnik wil bijdragen aan de oplossing door in Odijk-West en Bunnik-Zuid maximaal 5.000 woningen te bouwen. Door onder andere woningen voor jongeren en ouderen te bouwen, komen meer eengezinswoningen en sociale huurwoningen vrij. De bouw van woningen biedt volgens D66 Bunnik een mooie kans om de dorpen vitaal te houden. Om scholen, winkels, sportclubs en andere buurtvoorzieningen in stand te houden, hebben de vergrijzende dorpen volgens D66 Bunnik meer jongeren nodig. De nieuwe wijken moeten wel groen worden ingericht, met ruimte voor spelen, bewegen en natuur.

Groene en duurzame dorpen

D66 wil dat de openbare ruimte groen wordt ingericht. Meer groen levert een grotere biodiversiteit op, helpt om de gevolgen van klimaatverandering te beperken, maar maakt ook gelukkig. Daarnaast moet de gemeente bewoners, bedrijven en andere organisaties verleiden om te verduurzamen, aldus D66 Bunnik.

Bunniks kindcentrum

In het conceptprogramma komt de wens van D66 Bunnik naar voren om in Odijk-West een eerste kindcentrum met school en kinderopvang te bouwen van 0 tot 12 jaar, zodat kinderen alle kansen krijgen om zich te ontwikkelen.

Minder verkeer langs Odijk en Bunnik

D66 Bunnik stelt verder voor om de N229 aan te sluiten op de Limesbaan, zodat de doorgaande weg naar Wijk bij Duurstede straks ruim om Odijk loopt. D66 Bunnik wil vervolgens de vrijgekomen ruimte inzetten voor groen en ruimte voor fietsers en voetgangers. Ook moeten snelfietsroutes veiliger worden.

Definitieve programma in november

Het programma is nog niet definitief. De leden van D66 Bunnik kunnen het programma nog aanpassen. Het verkiezingsprogramma wordt eind november vastgesteld, net als de lijst van kandidaat-raadsleden voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2022.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie